Belgische Vlaeynatie bouwt suikerterminal in Terneuzen

Het bedrijf gaat in de Zeelandse haven een terminal voor de op- en overslag van witte suiker bouwen, nadat al eerder de eerste paal voor een meststoffenterminal werd geslagen.

Trefwoorden: #Axelse Vlakte, #Plantacote, #suikerterminal, #Terneuzen, #Vlaeynatie, #Zeeland, #Zeeland Sugar Terminal

Lees verder

Techniek

( Foto: Zeeland Seaports )

ENGINEERINGNET.NL - De suikerterminal, die Zeeland Sugar Terminal heet, komt te liggen op de Axelse Vlakte in Terneuzen. De terminal zal een oppervlakte van circa 5 hectare beslaan.

De opslagcapaciteit gaat 320.000 ton bedragen. De eerste fase van de bouw zal klaar zijn voor de suikercampagne van 2017. Er gaan ongeveer dertig mensen aan de slag in de terminal.

Belangrijke partner in het project is ED&F Man, een Engelse handelaar in agrarische producten. Vanaf 2017 zal mede als gevolg van het wegvallen van exportbeperkingen de productie van bietsuiker toenemen. De behoefte aan op- en overslag capaciteit zal daardoor ook groeien.

Een half jaar geleden is op dezelfde locatie met de bouw begonnen van een eerste terminal voor de behandeling van meststoffen van de Chileense groep SQM. De terminal ligt naast een nieuwe productievestiging van SQM-dochter Plantacote.

Deze terminal, die een groot magazijn van 32.000 vierkante meter omvat, zal op 1 januari 2016 operationeel zijn.