Steeds meer buitenlandse technici op tijdelijke basis ingehuurd - artikel

Careers 21/10/2015 8:50:09

Een Belgische trend in wording? Uit een enquête van Voka ­­blijkt dat in de Antwerpse regio steeds vaker beroep gedaan wordt op buitenlandse technici die ingehuurd worden op tijdelijke basis

Lees hieronder verder   
Verwant

Werkgevers plannen personeelsuitbreiding in vierde kwartaal

Thomas De Wulf wordt CEO van Ormit Groep

Kobe Verdonck wordt CEO van SD Worx Group

Weer sterke stijging aantal faillissementen afgelopen zomer

Buitenlands toptalent in IT naar Vlaanderen halen

Projectsourcingkantoor Bonache kiest voor verjonging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging in de procesindustrie en veiligheidskleppen

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 23/09/2019 tot 26/09/2019

46ste Hogere Cursus Akoestiek

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 23/09/2019 tot 17/02/2020

Plat dak specialist editie 2019

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/09/2019 tot 24/09/2020

eHealth interoperabiliteits-standaarden (HL7 FHIR)

Bluepoint - Brussel

van 24/09/2019 tot 25/09/2019

Basiscursus Grondmechanica 2019

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 25/09/2019 tot 4/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(19/9) Luminex en Sioen winnen Leeuw van de Export 2019

(18/9) ULiège neemt eerste 7 Tesla MRI-scanner in gebruik

(17/9) ArcelorMittal Gent installeerde grootste Belgische zonnedak

(17/9) umati showcase op EMO: nieuwe machinetaalstandaard

(11/9) Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

(11/9) Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

>> Meer blikvangers

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Vooral Portugal en Polen zijn gegeerd. «Op de Europese arbeidsmarkt is er een overschot aan geschoolde arbeidskrachten als gevolg van de crisis», stelt zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Werkgevers wachten dus niet op Belgische politici, onderwijs en overheidsinstellingen om oplossingen voor knelpuntberoepen aan te reiken, maar gaan zelf actief op zoek. Met de komende jaren alvast heel wat minder vaste aanwervingen van Belgische werknemers tot gevolg.

Hoewel de netto personeelsbehoefte in de Antwerps-Wase industrie nauwelijks is afgenomen in vergelijking met 2013, stellen de lokale ondernemingen voor de komende twee jaar beduidend minder aanwervingen in het vooruitzicht.

Dat is een gevolg van de internationalisering van de jobmarkt en een verschuiving van vaste naar tijdelijke contracten, zo blijkt uit de recente competentiebarometer van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Deze competentiebarometer is een tweejaarlijkse bevraging die de Kamer uitvoert bij alle grote en middelgrote industriële ondernemingen uit de regio Antwerpen-Waasland. Voor de zesde maal al werd gepeild naar reële aanwervingsintenties van de industrie voor de komende jaren.



«Op basis van de antwoorden van een 50-tal bedrijven moeten er voor de periode 2015-2018 1.931 vacatures worden ingevuld. Bij de vorige bevraging stond het aantal verwachte vacatures nog op 2.510».

Die afname lijkt alvast in flagrante tegenspraak met de gestage productiegroei en de aankondiging van een aantal grote investeringen in het Antwerpse havengebied? Luc Luwel: «Uit nader onderzoek en een verdere bevraging van de respondenten, zien we een aantal duidelijke oorzaken voor die terugval».

Zo werd de vorige bevraging afgenomen net na een lange periode van diepe crisis. «Dat dat cijfer nu wat bijgestuurd wordt, lag in de lijn van de verwachtingen».

Méér aan de hand
Maar er is naar verluidt meer aan de hand. «Voor een aantal zeer moeilijk in te vullen technische profielen zien we een erg scherpe daling.

Zo werden er in de vorige bevraging nog meer dan 400 lassers gezocht in onze regio. Nu schommelen de vooruitzichten rond de 100.

Daarmee zijn de lassers na meer dan tien jaar plots uit onze lijst met knelpuntberoepen verdwenen», aldus Luwel.

«Ondernemers verzekeren ons dat de netto personeelsbehoefte nauwelijks is afgenomen. De verschuivingen zijn voornamelijk het gevolg van de toenemende Europese mobiliteit van arbeid. Industriële bedrijven in onze regio werken steeds vaker met tijdelijke contracten en geschoolde buitenlandse technici».

Bedrijven gaan dus zelf op zoek naar een oplossing voor de aanhoudende tekorten.

«Ze vonden die oplossing op de Europese arbeidsmarkt waar een overschot aan geschoolde arbeidskrachten is als gevolg van de crisis in die landen», weet Luwel. Het gaat daarbij voornamelijk om arbeiders uit landen met een hoge werkloosheidsgraad en een groot contingent aan technici, zoals Portugal en Polen.

«Komt daarbij dat er voor lasopdrachten steeds hogere kwalificaties gevraagd worden. De opleidingskosten om een lasser in België te certificeren liggen bijzonder hoog». Wat het uiteraard extra interessant maakt om gecertificeerde lassers met ervaring uit zuid- of Oost-Europa aan het werk te zetten.



Interim springt op boot
Er blijken inmiddels uitzendbedrijven in de Antwerpse regio actief te zijn die zich specifiek toeleggen op het aanvoeren van gekwalificeerde technici uit crisislanden.

«Dit kan er op termijn toe leiden dat sommige vacatures helemaal van de lokale arbeidsmarkt verdwijnen». Luwel: «En ten slotte zien we ook dat de procesindustrie technisch ondersteunend werk steeds vaker uitbesteed.

Ook bij die onderaannemers is er een verschuiving van voltijdse vacatures naar tijdelijke contracten die niet in de aanwervingscijfers voorkomen. De afschaffing van de proefperiode heeft die evolutie mogelijk versneld».

Leervermogen en attitude
In deze zesde editie van de competentiebarometer werd voor het eerst ook gepeild naar het belang van attitude en andere soft skills bij de aanwerving.

Een industriële vestiging is een hyper-complexe organisatie die alleen kan werken als iedereen zich strikt aan de voorschriften en veiligheidsprocedures houdt. Medewerkers die daar onvoldoende rekening mee houden of zich daar niet naar kunnen schikken krijgen het steeds moeilijker binnen de organisatie.

Het juiste diploma blijft een vereiste om werk te vinden, maar het is lang niet meer de énige voorwaarde. «De barometer bevestigt dat kandidaten afgewezen worden wegens een foute ingesteldheid.

Steeds minder wordt werknemers gevraagd repetitieve procedures uit te voeren. In team werken en resultaatgericht werken wordt de norm», besluit Luwel. << (Bert Belmans) (foto: Stork, Voka, Bilfinger)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

ULiège neemt eerste 7 Tesla MRI-scanner in gebruik

De 7 Tesla MRI-scanner of MAGNETOM Terra met ultrahoge veldsterkte werd geïnstalleerd in het GIGA Cyclotron Research Center van ULiège, gespecialiseerd in in-vivo beeldvorming.

Nieuwe fabriek Europal Packaging klaar voor Industrie 4.0

Verpakkingsbedrijf Europal Packaging bouwt een tweede site in Doornik, op de industriezone van Blandain. Tegen de zomer van 2020 moet deze nieuwe state-of-the art fabriek operationeel zijn.

Ontwikkeling nieuwe generatie astronomie-instrumenten

Om verdere stappen te maken in astronomieonderzoek is innovatie op vlak van meetapparatuur nodig, bijvoorbeeld door radioantennes te ontwikkelen die in de ruimte werken.

Kwaliteitsmanagement voor labo's - ISO/IEC 17025 - uitnodiging

Wil je als test- of kalibratielaboratorium een garantie op geldige en correcte resultaten, dan kan je niet om ISO/IEC 17025 heen. Deze managementnorm werd in 2017 herzien.

Steffen Kühling wordt gedelegeerd bestuurder van Lanxess België

Vanaf 1 oktober wordt Steffen Kühling gedelegeerd bestuurder van Lanxess en Country Representative voor het speciaal-chemiebedrijf in België. Hij vervangt Gunther Van Cauwenberge.

ArcelorMittal Gent installeerde grootste Belgische zonnedak

Op het dak van ArcelorMittal in Gent werden 27.000 zonnepanelen geïnstalleerd door Eneco. Door deze investering van 7,5 miljoen euro zal jaarlijks 10.000 MWh geproduceerd kunnen worden.

Ontdek de toekomst van verpakkingstechnologie op Empack

Nog maar enkele weken en Empack vindt plaats: het event voor al wie actief is in de verpakkings­sector. Door de co-locatie met Packaging Innovations, krijgen bezoekers een totaaloverzicht.

umati showcase op EMO: nieuwe machinetaalstandaard

Nieuws rechtstreeks vanop de EMO: zeventig bedrijven uit tien landen kunnen dankzij umati op 110 machines 28 verschillende softwarediensten met toegevoegde waarde gebruiken.

Partners