• 25/08/2015

Newtonline: ACE brengt nieuwe serie industriële gasveren op de markt

Het is ACE gelukt om in de nieuwe generatie industriële gasveren, genaamd Newtonline, in één keer meerdere belangrijke innovaties te integreren.

Trefwoorden: #ACE, #Ace Stossdampfer, #industriële gasveren, #machine-elementen, #Newtonline

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Vanaf nu staan daarmee voor de gebruikers hoogst interessante, technisch baanbrekende machine-elementen ter beschikking.

Een revolutie ten opzichte van de eigen voorgangerserie van ACE en andere gewone gasveren. Met deze nieuwe gasveren is het niet alleen technisch gezien mogelijk om o.a. het heffen en neerlaten van massa's op een slimme manier gemakkelijker te maken.

De nieuwe serie onderscheidt zich ook door een groot aantal voordelen, die het gebruik verbeteren en de levensduur verlengen.

Met de Newtonline biedt ACE industriële gasveren aan, die perfect aansluiten op hun andere producten. Deze met stikstof gevulde machine-elementen vallen op door de markante groeven en hun grafietgrijze UV-lak.

Ze zijn leverbaar in de cilindermaten 15 tot 40 mm met verschillende slaglengten. De groeven zorgen niet alleen voor een hogere stabiliteit. Ze lopen ook uitstekend en goed gecentreerd rond en verbeteren de loopeigenschappen.

Bovendien treedt er minder wrijving op, waardoor de uitschuifkracht van de veer direct beschikbaar is. Op deze manier wordt de gebruiker ondersteund, bijv. bij het openen of sluiten van kappen of deksels.

Hij hoeft hiervoor dus geen grote krachtsinpanning te leveren. Ook overtuigen deze nieuwe producten door vijf verbeteringen in de constructie. Begonnen werd met het installeren van een nieuwe glijbus in de geleiding van de zuigerstang. Deze draagt bij aan de vermindering van bovengenoemde wrijving.

Daarnaast zorgt hij voor een betere smering en daarmee voor minder slijtage. Naast de in het bereik van de zuigerstanggeleiding geïntegreerde glijbus is hier de volledige geleiding met ca. 50% verlengd.

Daardoor kunnen hogere dwarskrachten dan voorheen worden opgenomen. Dat zorgt voor veilige constructies met een langere levensduur en op de lange termijn voor een kostenbesparing door minder kans op uitval.

Dat laatste wordt ondersteund door de ontwikkeling en toepassing van een nieuwe afdichting in elke drukcilinder van de Newtonline. De vierde innovatie van het binnenwerk zijn de lichtlopende zuigers met overstroomkanalen.

Dankzij een grotere doorstroming van het gecomprimeerde stikstofgas ontstaat in vergelijking met gewone gasveren een beter verloop van de demping bij het in- en uitschuiven van de zuiger.

En tot slot gebruikt ACE in de Newtonline een nieuwe techniek voor de kleppen. De industriële gasveren, die net als hun voorgangers individueel en door de klant ter plekke gevuld kunnen worden, hebben een nieuw gedefinieerde zitting van de O-ring gekregen. Daardoor wordt uitpersing via de spleet bij de afdichtingen door plotselinge drukpieken voorkomen.

Deze vernieuwingen maken - in combinatie met de afgedichte vetkamer, die ook bij hun voorgangers al werd gebruikt - de Newtonline tot een ware high end oplossing.

Leverbaar in de cilindermaten 15 tot 40 mm verheft ACE met hun recente introductie in de markt deze gasveren tot de standaard. Ook de prijs-prestatieverhouding maakt de nieuwe producten hoogst interessant. <<

Vraag snel méér informatie over deze producten via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Newtonline: ACE brengt nieuwe serie industriële gasveren op de markt&EngnetId=15015';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.