Watteeuw in joint venture met Indiase Involute Technologies

IGW, het vroegere Watteeuw, sluit een joint venture met branchegenoot Involute Technologies. "India heeft plannen voor een hogesnelheidsspoornet".

Trefwoorden: #igw, #indis, #involute, #oostkamp, #spoor, #tandwiel, #tandwielkast, #watteeuw

Lees verder

Nieuws

( Foto: IGW )

ENGINEERINGNET.BE - De tandwielproducent IGW - voluit IG Watteeuw International - zet volop in op Azië als beloftevolle groeimarkt. Het Belgische bedrijf produceert als in China, maar breidt zijn productiecapaciteit nu verder uit via een joint venture met een Indiase collega-producent: Involute Technologies

Dat 500 man sterke bedrijf fabriceert in vier fabrieken (een vijfde is in opbouw) gelijkaardige mechanische onderdelen als IGW, waaronder tandwielkasten voor landbouwmachines en de bouwindustrie. 'Via deze joint venture verwerven ook in India een sterke positie", stelt IGW in een mededeling.

De Belgisch-Indiase joint venture moet de onderneming uit Oostkamp toelaten om lokaal beter in te spelen op de sterk groeiende spoor- en transportmarkt in India.

"De Indiërs voorspellen in hun Twaalfde Vijfjarenplan (2012-2017, redactie) jaarlijks een economische groei van tussen 7% en 9%. Dat kunnen ze alleen realiseren als hun transportnetwerk volgt".

Zo zijn er naar verluidt plannen om een nieuw spoorwegnet aan te leggen voor hogesnelheidstreinen, het bestaande spoornet uit te breiden en het aantal gemoderniseerde voertuigen te verhogen.

Involute kan als lokale partner ongetwijfeld niet alleen zijn technische knowhow, maar ook de nodige marktkennis en de cruciale contacten met de Indiase bedrijfswereld en overheid inbrengenom de joint venture uit te bouwen.

IG Watteeuw International fabriceert al meer dan 65 jaar maatgemaakte tandwielen en tandwielkasten. De firma maakt de grote tandwielen in Oostkamp, en heeft ook productievestigingen in China, Roemenië, Tsjechië en de Verenigde Staten. Het R&D-centrum bevindt zich in Tsjechië. De groep telt meer dan 1.000 werknemers.