AT~SEA Technologies gaat ”zeewierboerderijen op textiel” aanbieden

Centexbel richt samen met zeven partners het spin-off bedrijf AT~SEA Technologies op. Het bedrijf zal zich richten op het vermarkten van kant-en-klare zeewierkwekerijen.

Trefwoorden: #AT~SEA Technologies, #bio-energie, #biochemie, #biomaterialen, #Centexbel, #textiel, #textielcompetentiecentrum, #zeewier

Lees verder

Nieuws

( Foto: AT~SEA )

ENGINEERINGNET.BE - Deze sleutel-op-de-deur zeewierkwekerijen zijn het resultaat van het Europese onderzoeksproject AT~SEA, 'advanced textiles for open sea biomass cultivation' (FP7 - 2012-2015).

In dit project ontwikkelde Centexbel (textielcompetentiecentrum) in samenwerking en overleg met partners uit zowel de industrie als onderzoekswereld, een geavanceerd gecoat textiel.

Op dat textiel kan zeewier op een gecontroleerde, efficiënte en productieve wijze worden geteeld.

Bovendien is het systeem zo ontworpen dat de oogst zeer eenvoudig kan worden binnengehaald.

Het textielsubstraat voor zeewiercultivatie is een doorbraak voor de Europese industriële zeewierkweek. Het werd begin mei bekroond met de prestigieuze Techtextil innovatieprijs voor nieuwe materialen tijdens Techtextil, de internationale beurs voor technisch textiel in het Duitse Frankfurt.

Zeewier is een duurzame en hernieuwbare bron voor voeding, als additief in dierenvoeding, voor de biochemie, biomaterialen en bio-energie, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld soja, niet in concurrentie gaat met landbouwproducten voor menselijke voeding én zeer grote hoeveelheden CO2 absorbeert.

Centexbel draagt in de spin-off AT~SEA Technologies zijn grondige expertise bij op het vlak van textiel en coatings voor zeewiercultuur.


Video: