Jongeren tonen robotcreaties tijdens RoboCup Junior

RoboCup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor jongeren van 8 tot 18 jaar. Momenteel ontwerpen, bouwen en programmeren jongeren hun robotcreaties, waarmee ze willen deelnemen.

Trefwoorden: #automatisering, #hogeschool, #programmeren, #RoboCup Junior, #robot, #studenten, #technologie, #VUB, #wedstrijd

Lees verder

Techniek

( Foto: VUB - RoboCop Junior )

ENGINEERINGNET.BE - Bram Vanderborght, robotprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel: “Jongeren leren programmeren en omgaan met wetenschap en techniek geeft ze de tools om de technologische wereld van morgen ten volle te benutten.”

Samen met hun coaches ontdekken de jongeren alles over robotica en leren ze programmeren en werken met motoren en sensoren. De beste teams mogen op exclusief bezoek bij ASIMO, de modernste humanoïde robot ter wereld.

Lieven Scheire, peter van Robocup Junior, komt de deelnemers alvast aanmoedigen.

RoboCup Junior wil als STEM-project jonge mensen motiveren om te kiezen voor exacte wetenschappen, technologie, het ingenieursvak en wiskunde. Na een eerste succesvolle editie in 2009 groeide RoboCup Junior uit tot de grootste robotwedstrijd in Vlaanderen.

100 teams of meer dan 500 jongeren schreven zich in voor deze editie. De wedstrijd is een samenwerkingsverband tussen verschillende hogescholen & universiteiten en Provincie Antwerpen. Het voorzitterschap ligt bij de Vrije Universiteit van Brussel.

Europa heeft meer dan één miljoen vacatures in ICT en in Vlaanderen zijn er duizenden jobs voor ingenieurs. De knelpuntberoepen zijn vaak in de technische beroepen.

STEM-onderwijs met een apart vak informaticawetenschappen invoeren van kleuter- tot hoger onderwijs kunnen de leemtes helpen vullen. 90% van de toekomstige jobs in 2020 zullen immers digitale skills vereisen.


RoboCop Junior gaat door op zaterdag 9 mei in het Provinciaal Vormingscentrum Malle.