Automatisering en digitalisering: hefbomen voor industrie van de toekomst

In het kader van de slogan ‘Driving Digitalization 4 Industries’, demonstreert Siemens op de Indumation beurs in Kortrijk hoe het baanbrekend werk levert op vlak van bijv. automatisering.

Trefwoorden: #added value, #automatisering, #digitalisering, #Driving Digitalization 4 industries, #Indumation, #industrie, #industrie van de toekomst, #Siemens, #TIA portal, #value chain

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Siemens toont vandaag reeds hoe automatisering, digitalisering en elektrificatie het pad effenen naar de gedigitaliseerde productie van morgen.

Klanten wereldwijd vereisen steeds meer hoogkwalitatieve, geïndividualiseerde producten die snel en steeds beschikbaar zijn. Dit alles dient vermarkt te kunnen worden binnen een zeer competitief kader dat de wereldmarkt vandaag is.

Industriële producties zien zich dan ook geconfronteerd met de vraag hoe men productiever, eenvoudiger, efficiënter en flexibeler kan functioneren.

Twee hefbomen spelen hierbij een cruciale rol: een doorgedreven automatisering gekoppeld aan een geavanceerde digitalisering van de processen binnen een industriële context.

Digitalisering dus doorheen de volledige waardeketen: van bij het ontwerp, over de engineering tot het beheer van de machines en producties.

Op deze manier reiken de virtuele en de reële wereld elkaar steeds intenser de hand. Siemens focust dan ook sterk op de ontwikkeling van o.a. nieuwe softwareplatformen om zo het pad naar de digitale fabriek te effenen.

Value chain
Siemens stelt op stand A10 in Hal 6 van Indumation een uitgebreid overzicht van zijn portfolio voor. Bezoekers kunnen er uitkijken naar tal van product- en systeeminnovaties. Deze zullen meer nog dan vroeger tastbaar worden gemaakt dmv verschillende applicatieve “showcases”.

We tonen dus geavanceerde automatisering en digitalisering in één pronkstuk op de stand. Het biedt een reële kijk op elke stap van het productontwikkeling- en productieproces in één functioneel model, van ontwerp en planning over engineering en uitvoering tot digitale services.

De nieuwste producten- en systemen worden hier geïntegreerd. Belangrijke schakels voor de productiviteit in deze context zijn o.a. het engineering platform TIA Portal en het aandrijvingsconcept Integrated Drive Systems (IDS).

Services gericht op added value
Vandaag kampen nog te veel bedrijven met de beschikbaarheid en uptime van machines en installaties. Siemens ontwikkelt hier concepten om machines en infrastructuur proactief te monitoren.

Dure defecten en pannes kunnen we zo vermijden, noodzakelijke onderhoudswerken op het juiste moment en niet langer dan noodzakelijk planbaar maken en de machinerendabiliteit optimaliseren. Bovendien kan dit zowel ter plaatse gebeuren als vanop afstand.

Dit alles draagt bij tot onze missie: samen met onze klanten hun competitiviteit versterken en hun productie sneller, slimmer en meer flexibel maken.

Indumation vormt een inspiratiemoment en het platform bij uitstek om industriële spelers hiervan te overtuigen.


Voor meer informatie:
Siemens n.v. - s.a.
Guido Gezellestraat 123 - B-1654 Beersel
www.siemens.be - industrie.be@siemens.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Siemens


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.