Automatisering en digitalisering: hefbomen voor industrie van de toekomst - advertorial

Technisch nieuws 30/03/2015 9:20:34

In het kader van de slogan ‘Driving Digitalization 4 Industries’, demonstreert Siemens op de Indumation beurs in Kortrijk hoe het baanbrekend werk levert op vlak van bijv. automatisering.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe Southco thread-in veerbelaste plunjer voor dunne panelen - techniek

Omron introduceert E2E NEXT-serie benaderingsschakelaars - techniek

Eeuweling Niko is Factory of the Future - artikel

6 nieuwe tech start-ups opgenomen in imec.istart programma

Met Beckhoff naar Industrie 4.0 - advertorial

Autec lanceert Compact radiografische zender - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Building a Future-Proof Belgium

Katoennatie Zaal E4 - Kallo

dinsdag 18 juni 2019

Siemens TIA Portal V15.1

Webinar Siemens

dinsdag 18 juni 2019

Rittal vakseminarie stroomverdeling

Lokeren

donderdag 20 juni 2019

Business Software Event 2019

Mikrocentrum, Veldhoven (NL)

donderdag 20 juni 2019

Aan de slag met de EPLAN-cloudoplossingen

Webinar

vrijdag 21 juni 2019

SENSOR+TEST 2019

Nuremberg (D)

van 25/06/2019 tot 27/06/2019

Keuze van de redactie

(13/6) Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

(13/6) 6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

(11/6) DHL Express investeert in distributiecentrum in Roeselare

(11/6) Acht EU-landen krijgen nieuwe supercomputers

(6/6) Jobhoppen mee in de hand gewerkt door werkgevers

(5/6) Ontex installeert zonnedak van 2,2 MWp

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Siemens toont vandaag reeds hoe automatisering, digitalisering en elektrificatie het pad effenen naar de gedigitaliseerde productie van morgen.

Klanten wereldwijd vereisen steeds meer hoogkwalitatieve, geïndividualiseerde producten die snel en steeds beschikbaar zijn. Dit alles dient vermarkt te kunnen worden binnen een zeer competitief kader dat de wereldmarkt vandaag is.

Industriële producties zien zich dan ook geconfronteerd met de vraag hoe men productiever, eenvoudiger, efficiënter en flexibeler kan functioneren.

Twee hefbomen spelen hierbij een cruciale rol: een doorgedreven automatisering gekoppeld aan een geavanceerde digitalisering van de processen binnen een industriële context.

Digitalisering dus doorheen de volledige waardeketen: van bij het ontwerp, over de engineering tot het beheer van de machines en producties.

Op deze manier reiken de virtuele en de reële wereld elkaar steeds intenser de hand. Siemens focust dan ook sterk op de ontwikkeling van o.a. nieuwe softwareplatformen om zo het pad naar de digitale fabriek te effenen.

Value chain
Siemens stelt op stand A10 in Hal 6 van Indumation een uitgebreid overzicht van zijn portfolio voor. Bezoekers kunnen er uitkijken naar tal van product- en systeeminnovaties. Deze zullen meer nog dan vroeger tastbaar worden gemaakt dmv verschillende applicatieve “showcases”.

We tonen dus geavanceerde automatisering en digitalisering in één pronkstuk op de stand. Het biedt een reële kijk op elke stap van het productontwikkeling- en productieproces in één functioneel model, van ontwerp en planning over engineering en uitvoering tot digitale services.

De nieuwste producten- en systemen worden hier geïntegreerd. Belangrijke schakels voor de productiviteit in deze context zijn o.a. het engineering platform TIA Portal en het aandrijvingsconcept Integrated Drive Systems (IDS).

Services gericht op added value
Vandaag kampen nog te veel bedrijven met de beschikbaarheid en uptime van machines en installaties. Siemens ontwikkelt hier concepten om machines en infrastructuur proactief te monitoren.

Dure defecten en pannes kunnen we zo vermijden, noodzakelijke onderhoudswerken op het juiste moment en niet langer dan noodzakelijk planbaar maken en de machinerendabiliteit optimaliseren. Bovendien kan dit zowel ter plaatse gebeuren als vanop afstand.

Dit alles draagt bij tot onze missie: samen met onze klanten hun competitiviteit versterken en hun productie sneller, slimmer en meer flexibel maken.

Indumation vormt een inspiratiemoment en het platform bij uitstek om industriële spelers hiervan te overtuigen. <<

Voor meer informatie:
Siemens n.v. - s.a.
Guido Gezellestraat 123 - B-1654 Beersel
www.siemens.be - industrie.be@siemens.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Siemens
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

 Lees méér over:  siemens  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Ataya & Partners benoemt Xavier Huysmans tot CEO

Xavier Huysmans is aangesteld als CEO van Ataya & Partners, de recent opgerichte joint venture van Hightech Partners en professor Georges Ataya, en gaat een team van 20 experts aansturen.

Ondertekening raamakkoord versterking CBRNe-expertisecentrum

Om België beter voor te bereiden op chemische, biologische, radiologische en nucleaire incidenten (CBRN), is een expertisecentrum opgericht in de schoot van het Nationaal Crisiscentrum.

FANC staat heropstart Tihange 2 toe

Het FANC heeft de uitgevoerde betonreparaties en aanbrenging van een nieuwe dakplaat in het bunkergebouw van Tihange 2 goedgekeurd. Uitbater ENGIE Electrabel mag deze dus terug opstarten.

Robotsoftware maakt cobots menselijker

VUB-onderzoeker Ilias El Makrini heeft een software-oplossing ontwikkeld die de samenwerking tussen mens en cobot vergemakkelijkt. Dit was onderdeel van het Claxon-onderzoeksproject.

Binnenschepen ingezet voor transport onderdelen en afgewerkte producten

Honda is van start gegaan met de aanvoer van containers via binnenschepen vanuit de haven van Antwerpen naar Gent, waarmee het bedrijf inzet op 'groen' en duurzaam transport.

MIVB test zelfrijdende pendelbusjes

De openbare vervoersmaatschappij MIVB test sinds kort elektrische zelfrijdende pendelbusjes in het Woluwepark in Brussel. De reizigers kunnen deze gratis gebruiken vanaf eind juni.

Nieuwe Southco thread-in veerbelaste plunjer voor dunne panelen - techniek

Southco heeft zijn lijn veerbelaste plunjers uitgebreid met een nieuwe thread-in uitvoering die snelle installatie en verwijdering door dunne panelen in krappe ruimtes mogelijk maakt.

Antwerpse EuroPilot Center koopt nieuwe vluchtsimulator

Het Antwerpse EuroPilot Center, een Approved Training Organization (ATO), schafte een ALSIM AL42FSTD vluchtsimulator aan, die in hun nieuwe Integrated Airline Career Program ingezet zal worden.

Flexibele Ethernet-kabels CC-Link IE Field certificaat

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft haar flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en verkregen het certificaat voor CC-Link IE protocollen.

Partners