Automatisering en digitalisering: hefbomen voor industrie van de toekomst - advertorial

Technisch nieuws 30/03/2015 9:20:34

In het kader van de slogan ‘Driving Digitalization 4 Industries’, demonstreert Siemens op de Indumation beurs in Kortrijk hoe het baanbrekend werk levert op vlak van bijv. automatisering.

Lees hieronder verder   
Verwant

Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

Engineeringnet Magazine nr. 147 is onlangs verschenen

Interuniversitaire consortia op zoek naar projecten

Imec.istart verwelkomt nu ook internationale start-ups

Nieuwe Uniflex prikgeleider voor slangen tot 100 mm - techniek

Deloitte België boekt 11% omzetgroei en deed 1.100 aanwervingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Infoavond 3D-print voor matrijzen

Thomas More - Sint-Katelijne-Waver

dinsdag 22 oktober 2019

Parts2Clean

Messe Stuttgart

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Configuratie en calculatie van laagspanningsverdeelborden

Rittal Lokeren

dinsdag 22 oktober 2019

Rockwell Automation Teched Emea

München - Duitsland

van 22/10/2019 tot 24/10/2019

Basic of CE marking

Pilz Academy - Gent

dinsdag 22 oktober 2019

Empack

Nekkerhal Mechelen

van 23/10/2019 tot 24/10/2019

Keuze van de redactie

(17/10) Belgische zonnewagen wordt wereldkampioen

(16/10) Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

(15/10) Verhaert investeert in AI gestuurde robots

(14/10) Sirris heeft 4.0 Pilot Factory ontwikkeld

(9/10) Batterijen van elektrische wagens krijgen nieuw leven bij Umicore

(9/10) Kinepolis is ‘Onderneming van het Jaar’ 2019

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Siemens toont vandaag reeds hoe automatisering, digitalisering en elektrificatie het pad effenen naar de gedigitaliseerde productie van morgen.

Klanten wereldwijd vereisen steeds meer hoogkwalitatieve, geïndividualiseerde producten die snel en steeds beschikbaar zijn. Dit alles dient vermarkt te kunnen worden binnen een zeer competitief kader dat de wereldmarkt vandaag is.

Industriële producties zien zich dan ook geconfronteerd met de vraag hoe men productiever, eenvoudiger, efficiënter en flexibeler kan functioneren.

Twee hefbomen spelen hierbij een cruciale rol: een doorgedreven automatisering gekoppeld aan een geavanceerde digitalisering van de processen binnen een industriële context.

Digitalisering dus doorheen de volledige waardeketen: van bij het ontwerp, over de engineering tot het beheer van de machines en producties.

Op deze manier reiken de virtuele en de reële wereld elkaar steeds intenser de hand. Siemens focust dan ook sterk op de ontwikkeling van o.a. nieuwe softwareplatformen om zo het pad naar de digitale fabriek te effenen.

Value chain
Siemens stelt op stand A10 in Hal 6 van Indumation een uitgebreid overzicht van zijn portfolio voor. Bezoekers kunnen er uitkijken naar tal van product- en systeeminnovaties. Deze zullen meer nog dan vroeger tastbaar worden gemaakt dmv verschillende applicatieve “showcases”.

We tonen dus geavanceerde automatisering en digitalisering in één pronkstuk op de stand. Het biedt een reële kijk op elke stap van het productontwikkeling- en productieproces in één functioneel model, van ontwerp en planning over engineering en uitvoering tot digitale services.

De nieuwste producten- en systemen worden hier geïntegreerd. Belangrijke schakels voor de productiviteit in deze context zijn o.a. het engineering platform TIA Portal en het aandrijvingsconcept Integrated Drive Systems (IDS).

Services gericht op added value
Vandaag kampen nog te veel bedrijven met de beschikbaarheid en uptime van machines en installaties. Siemens ontwikkelt hier concepten om machines en infrastructuur proactief te monitoren.

Dure defecten en pannes kunnen we zo vermijden, noodzakelijke onderhoudswerken op het juiste moment en niet langer dan noodzakelijk planbaar maken en de machinerendabiliteit optimaliseren. Bovendien kan dit zowel ter plaatse gebeuren als vanop afstand.

Dit alles draagt bij tot onze missie: samen met onze klanten hun competitiviteit versterken en hun productie sneller, slimmer en meer flexibel maken.

Indumation vormt een inspiratiemoment en het platform bij uitstek om industriële spelers hiervan te overtuigen. <<

Voor meer informatie:
Siemens n.v. - s.a.
Guido Gezellestraat 123 - B-1654 Beersel
www.siemens.be - industrie.be@siemens.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Siemens
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

 Lees méér over:  siemens  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal pakt uit met nieuwe NEMA 3R/4 koelunits - techniek

Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Maar de eisen zijn nog hoger.

Orsi Academy wint Europese RegioStar Award

Dit opleidingscentrum voor robotchirurgie bevat de nieuwste technologie en trekt zo'n 3.500 chirurgen uit de hele wereld per jaar. De prijs garandeert uitbouw van technologie in het centrum.

Onderzoek: microben halen methaan en ammonium uit zeebodem

De Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht krijgen een ERC-subsidie van 7,6 miljoen euro om te onderzoeken hoe micro-organismen methaan en ammonium uit de zeebodem halen.

Technologiebedrijf Rombit trekt nieuwe investeerders aan

Tijdens de tweede kapitaalverhoging van Rombit zijn Vic Swerts, InvestLink en enkele Belgische industriëlen toegetreden. In totaal werd bij alle partijen 10 miljoen euro opgehaald.

Lancering digitale marktplaats voor afgedankt elektro op werkplek

Recupel lanceert Smartloop, een digitale marktplaats voor het afgedankte elektro van bedrijven en organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Verhaert investeert in AI gestuurde robots

VLAIO heeft een subsidie toegekend aan Verhaert voor een nieuw technologieplatform, waardoor Vlaamse ondernemingen versneld AI gestuurde robotsystemen kunnen ontwikkelen.

ifm evolueert van sensorenleverancier naar IT-servicebedrijf - advertorial

ifm electronic, dat van start ging met inductieve naderingsschakelaars voor het direct aansturen van een ‘relais’, telt nu 23 verschillende productlijnen en bestaat een halve eeuw.

Armstrong dekt 40% van energieverbruik met zonne-energie

Familiebedrijf Armstrong International liet onlangs 909 fotovoltaïsche panelen op zijn site in het industriepark Hauts-Sarts te Herstal installeren. Dauvister stond in voor de installatie.

Schubert & Salzer lanceert stoomkoeler 5090

De voordelen van het schijfklepsysteem voor stoomconditionering worden met de stoomkoeler type 5090 gecombineerd. Operatoren profiteren van een hoge afdichting, minder slijtage en geoptimaliseerde stoomcontrole. De stoomkoeler regelt de vereiste hoeveelheid injectiewater voor het koelen van stoom tot de gewenste stoom temperatuur. >>

Partners