Automatisering en digitalisering: hefbomen voor industrie van de toekomst - advertorial

Technisch nieuws 30/03/2015 9:20:34

In het kader van de slogan ‘Driving Digitalization 4 Industries’, demonstreert Siemens op de Indumation beurs in Kortrijk hoe het baanbrekend werk levert op vlak van bijv. automatisering.

Lees hieronder verder   
Verwant

AMable-project lanceert nieuwe oproep voor experimenten

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Primeur: langste composiet-bruggen komen in Brugge

Formula Electric Belgium onthult ontwerp elektrische racewagen

Jan De Nul haalt Australische baggeropdracht binnen

essenscia roept vrouwen op te kiezen voor STEM-studies en -beroepen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Siemens toont vandaag reeds hoe automatisering, digitalisering en elektrificatie het pad effenen naar de gedigitaliseerde productie van morgen.

Klanten wereldwijd vereisen steeds meer hoogkwalitatieve, geïndividualiseerde producten die snel en steeds beschikbaar zijn. Dit alles dient vermarkt te kunnen worden binnen een zeer competitief kader dat de wereldmarkt vandaag is.

Industriële producties zien zich dan ook geconfronteerd met de vraag hoe men productiever, eenvoudiger, efficiënter en flexibeler kan functioneren.

Twee hefbomen spelen hierbij een cruciale rol: een doorgedreven automatisering gekoppeld aan een geavanceerde digitalisering van de processen binnen een industriële context.

Digitalisering dus doorheen de volledige waardeketen: van bij het ontwerp, over de engineering tot het beheer van de machines en producties.

Op deze manier reiken de virtuele en de reële wereld elkaar steeds intenser de hand. Siemens focust dan ook sterk op de ontwikkeling van o.a. nieuwe softwareplatformen om zo het pad naar de digitale fabriek te effenen.

Value chain
Siemens stelt op stand A10 in Hal 6 van Indumation een uitgebreid overzicht van zijn portfolio voor. Bezoekers kunnen er uitkijken naar tal van product- en systeeminnovaties. Deze zullen meer nog dan vroeger tastbaar worden gemaakt dmv verschillende applicatieve “showcases”.

We tonen dus geavanceerde automatisering en digitalisering in één pronkstuk op de stand. Het biedt een reële kijk op elke stap van het productontwikkeling- en productieproces in één functioneel model, van ontwerp en planning over engineering en uitvoering tot digitale services.

De nieuwste producten- en systemen worden hier geïntegreerd. Belangrijke schakels voor de productiviteit in deze context zijn o.a. het engineering platform TIA Portal en het aandrijvingsconcept Integrated Drive Systems (IDS).

Services gericht op added value
Vandaag kampen nog te veel bedrijven met de beschikbaarheid en uptime van machines en installaties. Siemens ontwikkelt hier concepten om machines en infrastructuur proactief te monitoren.

Dure defecten en pannes kunnen we zo vermijden, noodzakelijke onderhoudswerken op het juiste moment en niet langer dan noodzakelijk planbaar maken en de machinerendabiliteit optimaliseren. Bovendien kan dit zowel ter plaatse gebeuren als vanop afstand.

Dit alles draagt bij tot onze missie: samen met onze klanten hun competitiviteit versterken en hun productie sneller, slimmer en meer flexibel maken.

Indumation vormt een inspiratiemoment en het platform bij uitstek om industriële spelers hiervan te overtuigen. <<

Voor meer informatie:
Siemens n.v. - s.a.
Guido Gezellestraat 123 - B-1654 Beersel
www.siemens.be - industrie.be@siemens.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Siemens
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

 Lees méér over:  siemens  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners