Jaarlijks 50 totaalprojecten voor Callens & EMK - advertorial

Technisch nieuws 26/03/2015 15:30:47

«Big enough to cope, small enough to care» is de slogan van Callens & EMK. De specialist in thermische totaaloplossingen heeft dan ook alles in huis om industriële projecten uit te voeren.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(17/1) Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

(16/1) INEOS gaat 3 miljard euro investeren in Antwerpse haven

(15/1) België blijft Europees leider op gebied van celtherapie

(14/1) Warmtenet krijgt slimme warmtecontrollers

(10/1) Magnetische steigerankers ontwikkeld voor slim en veilig onderhoud

(9/1) Nederlands-Vlaams initiatief voor hergebruik van aluminiumslib

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij zijn horizontale en verticale integratie heeft de specialist in thermische totaaloplossingen immers alles in huis om zowel kleine als grote industriële projecten tot een goed einde te brengen.

Bovendien gebeurt dit op een ‘persoonlijke’ manier: alle realisaties gebeuren op maat van, en in samenspraak met de klant, die daarna bovendien op een perfect georchestreerde na-service kan rekenen.

Met 150 medewerkers en een omzet van
30 miljoen euro is Callens & EMK vandaag de Belgische marktleider in het segment van installateurs van thermische olie- en stoominstallaties. Nochtans begon het allemaal heel eenvoudig met Willy Callens, die in 1966 startte met het plaatsen van residentiële verwarmingssystemen en sanitair.

Eerder toevallig kreeg hij ook een opdracht in een industriële omgeving. Gedelegeerd Bestuurder Windy Moerman: “Dit wekte zijn interesse voor stoomketels, thermische olieketels, warmeluchtgeneratoren en alle bijhorende piping op, waardoor hij zich in deze materie ging verdiepen.

Aanvankelijk kreeg hij in de industriële sector voornamelijk opdrachten voor gebouwenverwarming, maar geleidelijk aan kwamen daar ook verwarmingstoepassingen voor processen bij.

Willy Callens bouwde beetje bij beetje een sterke reputatie op en de bal ging alsmaar sneller aan het rollen. Vandaar dat hij in 1980 besloot om de zaken grondig aan te pakken. Hij bouwde een gloednieuwe uitvalsbasis in Harelbeke, stapte volledig van de particuliere doelgroep naar de industriële markt over, en investeerde in een verticaal geïntegreerd medewerkersteam dat zowel ingenieurs, projectmanagers en commerciële krachten, als brander- en onderhoudstechnici, monteurs, lassers,... omvatte.

Met andere woorden: het is in deze periode dat Willy Callens één van de belangrijkste grondslagen van de onderneming heeft gelegd. Want het is precies doordat we alle projecten volledig in eigen beheer uitvoeren, dat we nu nog steeds het verschil met de concurrentie kunnen maken.”


Stookplaats stoomketels + ontgassingsinstallatie bij Tank Opslag Verbeke.

Totaalpakket
De tweede basispeiler van Callens & EMK werd in 2001 gelegd, met de overname van EMK, een bedrijf eveneens gespecialiseerd in de engineering, installatie en service van thermische toepassingen.

Windy Moerman: “In 2003 werd het bedrijf overgedragen naar de 2de generatie, in 2007 werd een nieuwe afdeling 'luchttechnieken' opgestart. Deze specialiseert zich meer bepaald in procesconditionering. Met deze afdeling conditioneren we de luchtstromen die uit het proces vrijkomen. Het gaat hier om koeling, bevochtiging, ontstoffing,…

Twee jaar later hebben we dan, samen met de familie Vyncke, het zusterbedrijf 'callensvyncke' opgericht: een onderneming die zich specialiseert in de bouw en installatie van warmtekrachtkoppelingssystemen.

Vandaar dat we onze klanten vandaag totaaloplossingen kunnen aanbieden: van thermische olie- en stoomketels, over warmterecuperatie en piping, tot industriële HVAC en (via callensvyncke) dus ook WKK’s.

Dit is onze horizontale integratie waarmee we in onze sector een enorm competitief voordeel hebben. Want we kunnen een heel pallet aan warmte- en luchttoepassingen voor de procesindustrie aanbieden.”

Klantentevredenheid hoog in het vaandel
Een derde fundament legde Willy Callens al vanaf de eerste dag dat hij als zelfstandige aan de slag ging: ‘klantentevredenheid gaat voor alles’. Windy Moerman: “Deze filosofie is zonder twijfel wat ons bedrijf groot heeft gemaakt.

De cijfers spreken voor zich: sinds het ontstaan van Callens & EMK hebben we een zevenduizendtal klanten in portefeuille gehad, waarvan niet minder dan 95% reeds meerder malen een installatie van ons heeft gekocht!” De manier waarop de onderneming dit succes realiseert, is eenvoudig.

Ze werkt uitsluitend met hoogkwalitatieve systemen die hun deugdelijkheid hebben bewezen. Voor alles wat met stoomketels te maken heeft, gaat het over Viesmann en het Duitse Standard Kessel. Voor de thermische olieketels heeft Callens & EMK de exclusiviteit voor België van het Italiaanse Babcock Wanson verkregen.

De tweede successleutel is dat alles maatwerk is. Windy Moerman: “Elk project is anders en heeft specifieke aandachtspunten en specificiteiten. Vandaar dat onze projectingenieurs telkens van 'scratch' beginnen en een installatie uitwerken die ook op termijn de beste prijs/kwaliteitsverhouding en bedrijfszekerheid biedt.


Thermische olieketel/stoomketel/evenwichtsvat bij Clarebout.

Hierbij zullen we de klant pro-actief wijzen op mogelijkheden voor warmterecuperatie of andere energiezuinige mogelijkheden. Als VCA-gecertificeerd bedrijf blijven we investeren, zowel op menselijk als materieel vlak, om hoogkwalitatieve oplossingen te bieden. En tenslotte is service ons stokpaardje.

We beschikken over een uitgebreid team van mensen die zowel correctief als preventief en predictief onderhoud uitvoeren. Buiten de kantooruren staan er altijd acht medewerkers klaar om in te grijpen als er iets fout loopt.

Tevens garanderen we elke klant dat we binnen de twee uur na de oproep ter plaatse zullen zijn. Tenslotte blijven we nagaan hoe de installaties verder kunnen worden gefinetuned, zodat de gebruikers altijd een maximaal rendement behalen.”

Bezig met expansie...
Momenteel werkt Callens & EMK nog voornamelijk in Vlaanderen, en dan meer bepaald in West- en Oostvlaanderen, alsook Vlaams Brabant, maar ook in Henegouwen, zeg maar in een straal van 150 km. Dit heeft voornamelijk te maken met de servicegerichtheid van de onderneming.

Windy Moerman: “Momenteel beschikken we over twee vestigingen: het hoofdkantoor dat we in 2008 in Waregem bouwden, en een serviceafdeling in Lochristi. Onze reputatie heeft ons echter al meermaals buiten dit grondgebied gebracht. En we willen onze groei bestendigen door meer op Antwerpen, Limburg en Wallonië in te zetten.

Ook is het de bedoeling om de markt in het noorden van Frankrijk, het zuiden van Nederland en Luxemburg te veroveren. Maar hierbij willen we niet afwijken van ons principe dat we fysiek dicht bij de klant moeten zijn, zodat we bij problemen binnen de twee uur kunnen ingrijpen.

Vandaar dat we nu bezig zijn met de uitrol van een expansieplan waarbij er verschillende lokale service-afdelingen zullen worden opgericht.”

Expertise in diverse sectoren
Tenslotte is er nog de laatste peiler van het succes van Callens & EMK: de grote expertise die ze doorheen de jaren in verschillende sectoren heeft opgebouwd.

Windy Moerman: “In principe kunnen we worden ingeschakeld voor elk project waar warmte en/of koudeproductie op grote schaal is vereist. Maar omdat onze activiteit historisch is gegroeid uit de projecten die Willy Callens in de streek realiseerde, zijn we vooral sterk in de voedingsindustrie, zoals de aardappelverwerking, zuivelproductie, brouwerijen, industriële bakkerijen,...

In deze sectoren maken we ons sterk 80% van de markt te bestrijken. Recentelijk hebben we trouwens één van onze grootste thermische oliecentrales in deze sector geïnstalleerd: 16 mio kCal in één project.

En momenteel zijn we bezig met de implementatie van vijf stoomketels met een vermogen van 30 ton stoom per uur voor de groep Tereos Syral (het vroegere Amylum) in Frankijk en Aalst.

Daarnaast werken we veel voor producenten van laminaat en ander vloerbedekking, zoals de groep Unilin-Spano. Een andere sector waar we manifest aanwezig zijn, is de textielnijverheid, met onder meer de Beaulieu-groep, Balta,….

Tenslotte beschikken we over specifieke kennis over het warm houden van tanks. Vandaar dat gerenommeerde tankopslagbedrijven, zoals Sea Invest en Tank Opslag Verbeke, eveneens tot ons klantenbestand horen.

Een markt die we nu ontginnen, is deze van de zorginstellingen. Zo hebben we recentelijk de nieuwe stookplaats van het Universitair Ziekenhuis in Jette voor onze rekening genomen en staan er nog diverse andere soortgelijke projecten op het programma.”

Grote en kleine projecten
Jaarlijks realiseert Callens & EMK een vijftigtal totaalprojecten (het ontwerp en installatie van een stoom- of thermische olieketel, inclusief piping en vaak ook warmterecuperatie).

Maar de firma is niet alleen in dergelijke grote opdrachten geïnteresseerd. Windy Moerman: “Integendeel, we nemen eveneens graag kleinere (deel)projecten voor onze rekening, zoals het vervangen van een schoorsteen, ontgasser, economizer,... Jaarlijks voeren we gemiddeld een 350-tal dergelijke opdrachten uit.

En daarnaast zijn er natuurlijk nog de preventieve en predictieve onderhoudsbeurten, alsook de finetuning van de regelingen. We hebben dus goed ons werk, maar we hopen dat we in de komende jaren nog veel meer bedrijven zullen kunnen helpen.

Want onze ultieme doelstelling is ons bedrijf via een continue en ambitieuze groei, wat de laatste 10 jaar aardig gelukt is, naar de derde generatie te brengen!” <<
door Els Jonckheere, Maintenance Magazine (foto's: Callens & EMK)

Voor meer informatie:
Callens & EMK
Industrielaan 21, B-8790 Waregem
T. +32 (0)56 72 08 46 - F. +32 (0)56.70.54.02
info@callens-emk.be - www.callens-emk.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Callens & EMK
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Wijzigingen aan top van Sweco Group

Sweco Group meldt dat Erwin Malcorps - Managing Director Belgium en Max Joy - Managing Director UK lid worden van het Executive Team. Volledig in lijn met de aangekondigde bedrijfsstrategie.

Opleiding belicht 10 aspecten van facility management - uitnodiging

SBM stelde een 10-delig opleidingsprogramma (Gent of Berchem) samen, waarbij elk van de 10 aspecten van facility management aan bod komt. Iedereen kan zijn eigen traject opstellen.

Aldi bouwt duurzaamste Belgisch distributiecentrum

Begin deze week heeft Aldi in Turnhout en in aanwezigheid van de nieuwe Vlaamse minister van energie Lydia Peeters het duurzaamste industriegebouw in België officieel geopend.

Jan De Nul verdiept Rabnabad-kanaal in Bangladesh

Payra Dredging Company, uit de Jan De Nul Group, heeft een overeenkomst gesloten voor verdiepings- en onderhoudsbaggerwerken in dit kanaal aan de haven van Payra in Bangladesh.

Univercells introduceert baanbrekend vaccin-productieplatform

De Bill & Melinda Gates Foundation subsidieert het bedrijf en partner Batavia Biosciences met 3,5 miljoen euro om hun technologie voor het vervaardigen van poliovaccins op te schalen.

Bosch Rexroth bouwde mee aan grootste kraan ter wereld - techniek

De SGC-250 is de eerste van de derde generatie ring-gebaseerde kranen bij Sarens. Het maximaal lastmoment is 250.000 ton, waarmee een verbazingwekkende 5.000 ton kan worden opgetild.

Pionier en gangmaker in expatland - artikel

15 jaar geleden was het expatgebeuren bij Bekaert Group vooral een zaak van HQ: Belgen werden uitgestuurd naar het buitenland. Vandaag is de mix aan nationaliteiten en bestemmingen totaal.

DHL Express bezorgt pakjes met de fiets

Na Antwerpen, is nu Gent aan de beurt om van pakjes te worden voorzien door de cubicycle. Dit is een elektrische cargofiets met speciale container, die tot 125 kilo goederen kan vervoeren.

Partners