Jaarlijks 50 totaalprojecten voor Callens & EMK - advertorial

Technisch nieuws 26/03/2015 15:30:47

«Big enough to cope, small enough to care» is de slogan van Callens & EMK. De specialist in thermische totaaloplossingen heeft dan ook alles in huis om industriële projecten uit te voeren.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(21/3) GBM Works test vibro-drillen van monopiles

(20/3) Brussels Airport bekroond als leider EU-project Airport Operations Plan

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij zijn horizontale en verticale integratie heeft de specialist in thermische totaaloplossingen immers alles in huis om zowel kleine als grote industriële projecten tot een goed einde te brengen.

Bovendien gebeurt dit op een ‘persoonlijke’ manier: alle realisaties gebeuren op maat van, en in samenspraak met de klant, die daarna bovendien op een perfect georchestreerde na-service kan rekenen.

Met 150 medewerkers en een omzet van
30 miljoen euro is Callens & EMK vandaag de Belgische marktleider in het segment van installateurs van thermische olie- en stoominstallaties. Nochtans begon het allemaal heel eenvoudig met Willy Callens, die in 1966 startte met het plaatsen van residentiële verwarmingssystemen en sanitair.

Eerder toevallig kreeg hij ook een opdracht in een industriële omgeving. Gedelegeerd Bestuurder Windy Moerman: “Dit wekte zijn interesse voor stoomketels, thermische olieketels, warmeluchtgeneratoren en alle bijhorende piping op, waardoor hij zich in deze materie ging verdiepen.

Aanvankelijk kreeg hij in de industriële sector voornamelijk opdrachten voor gebouwenverwarming, maar geleidelijk aan kwamen daar ook verwarmingstoepassingen voor processen bij.

Willy Callens bouwde beetje bij beetje een sterke reputatie op en de bal ging alsmaar sneller aan het rollen. Vandaar dat hij in 1980 besloot om de zaken grondig aan te pakken. Hij bouwde een gloednieuwe uitvalsbasis in Harelbeke, stapte volledig van de particuliere doelgroep naar de industriële markt over, en investeerde in een verticaal geïntegreerd medewerkersteam dat zowel ingenieurs, projectmanagers en commerciële krachten, als brander- en onderhoudstechnici, monteurs, lassers,... omvatte.

Met andere woorden: het is in deze periode dat Willy Callens één van de belangrijkste grondslagen van de onderneming heeft gelegd. Want het is precies doordat we alle projecten volledig in eigen beheer uitvoeren, dat we nu nog steeds het verschil met de concurrentie kunnen maken.”


Stookplaats stoomketels + ontgassingsinstallatie bij Tank Opslag Verbeke.

Totaalpakket
De tweede basispeiler van Callens & EMK werd in 2001 gelegd, met de overname van EMK, een bedrijf eveneens gespecialiseerd in de engineering, installatie en service van thermische toepassingen.

Windy Moerman: “In 2003 werd het bedrijf overgedragen naar de 2de generatie, in 2007 werd een nieuwe afdeling 'luchttechnieken' opgestart. Deze specialiseert zich meer bepaald in procesconditionering. Met deze afdeling conditioneren we de luchtstromen die uit het proces vrijkomen. Het gaat hier om koeling, bevochtiging, ontstoffing,…

Twee jaar later hebben we dan, samen met de familie Vyncke, het zusterbedrijf 'callensvyncke' opgericht: een onderneming die zich specialiseert in de bouw en installatie van warmtekrachtkoppelingssystemen.

Vandaar dat we onze klanten vandaag totaaloplossingen kunnen aanbieden: van thermische olie- en stoomketels, over warmterecuperatie en piping, tot industriële HVAC en (via callensvyncke) dus ook WKK’s.

Dit is onze horizontale integratie waarmee we in onze sector een enorm competitief voordeel hebben. Want we kunnen een heel pallet aan warmte- en luchttoepassingen voor de procesindustrie aanbieden.”

Klantentevredenheid hoog in het vaandel
Een derde fundament legde Willy Callens al vanaf de eerste dag dat hij als zelfstandige aan de slag ging: ‘klantentevredenheid gaat voor alles’. Windy Moerman: “Deze filosofie is zonder twijfel wat ons bedrijf groot heeft gemaakt.

De cijfers spreken voor zich: sinds het ontstaan van Callens & EMK hebben we een zevenduizendtal klanten in portefeuille gehad, waarvan niet minder dan 95% reeds meerder malen een installatie van ons heeft gekocht!” De manier waarop de onderneming dit succes realiseert, is eenvoudig.

Ze werkt uitsluitend met hoogkwalitatieve systemen die hun deugdelijkheid hebben bewezen. Voor alles wat met stoomketels te maken heeft, gaat het over Viesmann en het Duitse Standard Kessel. Voor de thermische olieketels heeft Callens & EMK de exclusiviteit voor België van het Italiaanse Babcock Wanson verkregen.

De tweede successleutel is dat alles maatwerk is. Windy Moerman: “Elk project is anders en heeft specifieke aandachtspunten en specificiteiten. Vandaar dat onze projectingenieurs telkens van 'scratch' beginnen en een installatie uitwerken die ook op termijn de beste prijs/kwaliteitsverhouding en bedrijfszekerheid biedt.


Thermische olieketel/stoomketel/evenwichtsvat bij Clarebout.

Hierbij zullen we de klant pro-actief wijzen op mogelijkheden voor warmterecuperatie of andere energiezuinige mogelijkheden. Als VCA-gecertificeerd bedrijf blijven we investeren, zowel op menselijk als materieel vlak, om hoogkwalitatieve oplossingen te bieden. En tenslotte is service ons stokpaardje.

We beschikken over een uitgebreid team van mensen die zowel correctief als preventief en predictief onderhoud uitvoeren. Buiten de kantooruren staan er altijd acht medewerkers klaar om in te grijpen als er iets fout loopt.

Tevens garanderen we elke klant dat we binnen de twee uur na de oproep ter plaatse zullen zijn. Tenslotte blijven we nagaan hoe de installaties verder kunnen worden gefinetuned, zodat de gebruikers altijd een maximaal rendement behalen.”

Bezig met expansie...
Momenteel werkt Callens & EMK nog voornamelijk in Vlaanderen, en dan meer bepaald in West- en Oostvlaanderen, alsook Vlaams Brabant, maar ook in Henegouwen, zeg maar in een straal van 150 km. Dit heeft voornamelijk te maken met de servicegerichtheid van de onderneming.

Windy Moerman: “Momenteel beschikken we over twee vestigingen: het hoofdkantoor dat we in 2008 in Waregem bouwden, en een serviceafdeling in Lochristi. Onze reputatie heeft ons echter al meermaals buiten dit grondgebied gebracht. En we willen onze groei bestendigen door meer op Antwerpen, Limburg en Wallonië in te zetten.

Ook is het de bedoeling om de markt in het noorden van Frankrijk, het zuiden van Nederland en Luxemburg te veroveren. Maar hierbij willen we niet afwijken van ons principe dat we fysiek dicht bij de klant moeten zijn, zodat we bij problemen binnen de twee uur kunnen ingrijpen.

Vandaar dat we nu bezig zijn met de uitrol van een expansieplan waarbij er verschillende lokale service-afdelingen zullen worden opgericht.”

Expertise in diverse sectoren
Tenslotte is er nog de laatste peiler van het succes van Callens & EMK: de grote expertise die ze doorheen de jaren in verschillende sectoren heeft opgebouwd.

Windy Moerman: “In principe kunnen we worden ingeschakeld voor elk project waar warmte en/of koudeproductie op grote schaal is vereist. Maar omdat onze activiteit historisch is gegroeid uit de projecten die Willy Callens in de streek realiseerde, zijn we vooral sterk in de voedingsindustrie, zoals de aardappelverwerking, zuivelproductie, brouwerijen, industriële bakkerijen,...

In deze sectoren maken we ons sterk 80% van de markt te bestrijken. Recentelijk hebben we trouwens één van onze grootste thermische oliecentrales in deze sector geïnstalleerd: 16 mio kCal in één project.

En momenteel zijn we bezig met de implementatie van vijf stoomketels met een vermogen van 30 ton stoom per uur voor de groep Tereos Syral (het vroegere Amylum) in Frankijk en Aalst.

Daarnaast werken we veel voor producenten van laminaat en ander vloerbedekking, zoals de groep Unilin-Spano. Een andere sector waar we manifest aanwezig zijn, is de textielnijverheid, met onder meer de Beaulieu-groep, Balta,….

Tenslotte beschikken we over specifieke kennis over het warm houden van tanks. Vandaar dat gerenommeerde tankopslagbedrijven, zoals Sea Invest en Tank Opslag Verbeke, eveneens tot ons klantenbestand horen.

Een markt die we nu ontginnen, is deze van de zorginstellingen. Zo hebben we recentelijk de nieuwe stookplaats van het Universitair Ziekenhuis in Jette voor onze rekening genomen en staan er nog diverse andere soortgelijke projecten op het programma.”

Grote en kleine projecten
Jaarlijks realiseert Callens & EMK een vijftigtal totaalprojecten (het ontwerp en installatie van een stoom- of thermische olieketel, inclusief piping en vaak ook warmterecuperatie).

Maar de firma is niet alleen in dergelijke grote opdrachten geïnteresseerd. Windy Moerman: “Integendeel, we nemen eveneens graag kleinere (deel)projecten voor onze rekening, zoals het vervangen van een schoorsteen, ontgasser, economizer,... Jaarlijks voeren we gemiddeld een 350-tal dergelijke opdrachten uit.

En daarnaast zijn er natuurlijk nog de preventieve en predictieve onderhoudsbeurten, alsook de finetuning van de regelingen. We hebben dus goed ons werk, maar we hopen dat we in de komende jaren nog veel meer bedrijven zullen kunnen helpen.

Want onze ultieme doelstelling is ons bedrijf via een continue en ambitieuze groei, wat de laatste 10 jaar aardig gelukt is, naar de derde generatie te brengen!” <<
door Els Jonckheere, Maintenance Magazine (foto's: Callens & EMK)

Voor meer informatie:
Callens & EMK
Industrielaan 21, B-8790 Waregem
T. +32 (0)56 72 08 46 - F. +32 (0)56.70.54.02
info@callens-emk.be - www.callens-emk.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Callens & EMK
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg-project New-C-Land zet in op productie biomassa

Het doel is om ongebruikte of marginale gronden tussen Wallonië, West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk in kaart te brengen en te beplanten met non-food-gewassen voor de productie van biomassa.

Bacteriën zorgen voor minder broeikasgassen

Anammoxbacteriën verslinden stikstofmonoxide wat voorkomt dat andere bacteriën deze stof omzetten naar broeikasgas distikstofmonoxide, aldus onderzoek van onder meer de Radboud Universiteit.

Priority Software verwerft Optimize Group - bedrijfsnieuws

Door de acquisitie van ‘Optimize Group’ kan Priority Software haar aanwezigheid in West- Europa versterken en zo het snelgroeiende klantenbestand in deze regio nog beter van dienst zijn.

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Vrijdag tekenden de VUB, de ULB en de vier grote ingenieursbedrijven een akkoord voor de financiering van de nieuwe leerstoel Infrastructuur Assetmanagement en Levenscyclus Planning.

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats op 3 en 4 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (Nederland).

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners