Elektrotechniek KU Leuven huldigt nieuw gebouw in

Het departement Elektrotechniek (ESAT) heeft zijn nieuwe gebouw feestelijk ingehuldigd. Meer dan duizend bezoekers kregen een rondleiding.

Trefwoorden: #elektrotechniek, #Elektrotechniek Leuven, #ESAT, #ESAT Leuven, #gebouwen elektrotechniek KUL, #investering, #KU Leuven

Lees verder

Nieuws

( Foto: KULeuven / Rob Stevens )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe complex waar het departement Elektrotechniek (ESAT) van de KU Leuven zijn onderdak kreeg, sluit aan op het historische gebouw in kasteelpark Arenberg.

Het biedt onderdak aan een auditorium, honderd nieuwe kantoren, twee seminarielokalen, zeven vergaderlokalen, een cafetaria, een ondergrondse parking voor zeventig auto’s, een fietsenstalling en een kleine Alma. Een investering met een prijskaartje van 11,5 miljoen euro.

Meer dan duizend bezoekers kregen eind vorige week een rondleiding en bekeken onderzoeksdemo’s die de veelzijdigheid van het departement illustreerden.

Het Departement Elektrotechniek ontstond in het jaar 1900, toen de leerstoel Elektriciteit opgericht werd aan de ‘Speciale School’ voor ingenieurs van de Faculteit Wetenschappen.

In 1948 kreeg het departement zijn eigen stek in het Instituut voor Elektrotechniek, gebouwd op oude voetbalvelden in het park van Arenberg.

Vandaag is ESAT actief in een hele waaier aan onderzoeksdomeinen, gaande van micro-elektronica en telecommunicatie tot computerbeveiliging en energie.

Het departement telt meer dan 600 personeelsleden, 300 masterstudenten en 40 professoren.


Op de foto:
Vicerector Katlijn Malfliet huldigde het 7 meter hoge kunstwerk “De Bliksemboom” van kunstenaar Wouter Mulier in.