Uitreiking Ignace Vanderschueren prijs 2014

De Ignace Vanderschueren prijs voor ‘Basis-, Natuur- & Toegepaste Wetenschappen’ 2014 gaat naar de onderzoekster professor Nathalie Vermeulen en onderzoeker Dr. Ir. Tom Hauffman.

Trefwoorden: #B-Phot, #Ignace Vanderschueren prijs, #Nathalie Vermeulen, #onderzoeksgroep, #SURF, #Tom Hauffman, #Vrije Universiteit Brussel, #VUB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - Beide onderzoekers krijgen deze erkenning voor onderzoek naar respectievelijk koele lasers en zogenaamde self-assembling monolayers.

Dat laatste is een vorm van organische elektronica waarbij moleculen zichzelf formeren in complexe patronen.

Op vrijdag 20 februari vond aan de Vrije Universiteit Brussel de uitreiking van de tweejaarlijkse Prijs ‘Ignace Vanderschueren 2014’ plaats.

De prijs, ingesteld door de VUB, is voor een doctoraatswerk dat zich bijzonder onderscheidt door een belangrijke bijdrage te leveren aan de evolutie van het wetenschappelijk onderzoek.

Hij wordt via de onderzoeksraad in beurtrol tweejaarlijks toegekend aan onderzoekers uit de ‘Humane Wetenschappen’, ‘Basis-, Natuur- & Toegepaste Wetenschappen’ en ‘Biomedische Wetenschappen’.

Dit jaar waren de ‘Basis-, Natuur- & Toegepaste Wetenschappen’ na zes jaar weer aan de beurt.

De jury was van mening dat de inzendingen van deze uitgave van hoge kwaliteit zijn. Zij letten op originaliteit, innovatie en focus. Natuurlijk moet ook de methodiek goed zijn en de impact van het onderzoek groot.

Bovendien moet het gepubliceerd zijn in een vooraanstaand wetenschappelijk blad.


ACHTERGROND
Nathalie Vermeulen is lid van de onderzoeksgroep B-Phot (Brussels Photonics Team).
Ze won de prijs met haar doctoraatsproefschrift “Modeling continuous-wave Raman Lasers: towards an intrinsic heat mitigation mechanism”

Tom Hauffman behoort tot de onderzoeksgroep SURF. Het onderzoek van SURF spitst zich toe op de ontwikkeling en karakterisering van duurzame en geavanceerde materialen.
Hij won de prijs voor zijn doctoraat “In situ study of self-assembling monolayers on aluminium oxides”.