• 05/02/2015

Beveiligingssector gelooft in New Security ‘nieuwe stijl’

Op 26 en 27 februari 2015 vindt de eerste editie van de vakbeurs New Security ‘nieuwe stijl’ plaats. Het enthousiasme onder de exposanten is groot.

Trefwoorden: #Beveiligingssector, #FCO Media, #New Security, #Top Security, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Ze krijgen eindelijk een tweedaagse tweejaarlijkse beursformule voorgeschoteld op maat van de beveiligingsmarkt.

Samen met de beursorganisatie stellen ze alles in het werk om er het belangrijkste event in België voor de sector van te maken. The proof of the pudding is in the eating, maar de ingrediënten voorspellen het beste!

De vorige editie van de professionele beurs New Security dateert al van 2012, maar de nieuwe beursorganisator wil niet horen van een doorstart.

“Een beurs organiseer je voor de bezoekers én voor de exposanten”, vertelt Filip Cossement van FCO Media, de uitgever van Top Security en nieuwe organisator van New Security.

“Het eerste wat ik dus deed, was luisteren. Welke beurs wil de beveiligingsmarkt? Wat verwachten de exposanten als ondersteuning? En waarvoor trekken de bezoekers naar een beurs? Willen ze alleen maar contacten leggen, of willen ze ook kennis delen en opdoen? Uit mijn vele contacten bleek al snel dat we het concept volledig moesten herbekijken. Het resultaat is een breuk met het verleden: tweejaarlijks, twee dagen, Brabanthal Leuven.”

Doelgroep duidelijk definiëren
Als beursorganisatie is het belangrijk om je doelgroep duidelijk te definiëren en de exposanten en het randprogramma hierop af te stemmen.

New Security is dé vakbeurs voor installateurs van veiligheidssystemen, veiligheidschefs in bedrijven, handelszaken, warenhuizen en banken, telebewakingsbedrijven, fabrikanten en importeurs van veiligheidssystemen, bewakingsondernemingen, facility managers, studieburelen en architecten, gebouwenbeheerders en voorschrijvers.

De exposanten zijn minstens even gevarieerd, maar spelen allemaal hun specifieke rol in het beursthema ‘Security in en om gebouwen en infrastructuur’: groothandels, importeurs, fabrikanten, keuringsinstanties, beroepsverenigingen, onderwijs- en opleidingsinstellingen en meldkamers.

Er zijn veel redenen waarom een professional een vakbeurs bezoekt, maar er bestaan minstens evenveel redenen om die niet te bezoeken. Veelal zijn deze van praktische aard.

Filip Cossement: “Het begint met de bereikbaarheid, zowel in plaats als in tijd. Met de Brabanthal in Leuven hebben we een gemakkelijk bereikbare locatie langsheen de E40 gevonden, met bovendien gratis parking, uitstekende catering, moderne vergaderzalen en auditorium.

Daarnaast de openingsuren. Vooreerst liggen de beursdagen op donderdag en vrijdag, want een beursbezoek valt beter in te plannen op het einde van de werkweek dan aan het begin. Maar ook de openingsuren zijn beter afgestemd op de drukke agenda van de geïnteresseerde bezoeker.

Op donderdag is er de nocturne (10 tot 22u), terwijl we op vrijdag lang genoeg open blijven om er een boeiende afsluiter van de werkweek van te maken (10 tot 18u).”

Randprogramma
Bezoekers worden ook aangetrokken tot een beurs door het randprogramma. Beursorganisator Filip Cossement heeft dit al voldoende ondervonden met de andere professionele vakbeurzen die hij organiseert, zoals Climatechno (HVACR) en Aquarama (watertechnologie).

“Een sterk randprogramma maakt een sterke beurs, dus zijn we bijzonder gelukkig met ons partnership met Syntra voor Bedrijven en Medewerkers. SBM zal tijdens New Security een workshop organiseren over het integreren van het aspect ‘security’ bij het ontwerpen van een gebouw en richt zich tot studiebureaus, architecten en facility managers.

De titel ‘Denk als een crimineel, ontwerp & beheer als een gebruiker’ laat op donderdag 26 februari ’15 een bijzonder boeiende namiddag verhopen. We kijken dan ook uit naar de presentatie van Kristl Matton, Safety Manager bij de Vlaamse overheid, over het aspect veiligheid tijdens de voorbije Special Olympics in ons land (zie ook artikel in dit nummer).”

Deelname aan de workshop van SBM is betalend, maar ben je een werknemer, zelfstandige of vennoot van een Vlaamse KMO, dan recupereer je met de KMO-portefeuille 50% op het inschrijvingsgeld (zie www.kmo-portefeuille.be of contacteer Kevin Labens op 051/23.87.50).

Aanwezigheid beroepsverenigingen
Verder ondersteunen eveneens ALIA Security (de Belgische beroepsvereniging van de elektronische beveiliging) en ANPI (de Nationale Vereniging voor Brand- en diefstalbestrijding) de beurs New Security.

Hierdoor kan er worden gegarandeerd dat alle aspecten van de beursformule ‘Security in en om gebouwen en infrastructuur’ tijdens New Security de nodige aandacht zullen krijgen. Ook IFMA (de beroepsfederatie voor Facility Management in België) zal aanwezig zijn op New Security.

Door de brede ondersteuning van de beurs, blijkt duidelijk dat het concept van een gebouw belangrijk is voor veel meer dan louter het functionele gebruik van een gebouw. “Meer specifiek brandbeveiliging en security leunen bijzonder dicht aan bij het ontwerp”, legt Filip Cossement uit.

“Een beursbezoek is dus ook interessant voor studieburelen en architecten zodat ze kun kennis in deze twee domeinen kunnen uitbreiden om toekomstige projecten ook vanuit dit perspectief te bekijken.”

Waarom moet iedereen uit de veiligheidssector de beurs New Security bezoeken? “Vooreerst is het de enige vakbeurs in België die volledig gericht is op security”, besluit Filip Cossement.

“Je ontdekt er de nieuwe trends en producten voor 2015 en je kan er deelnemen aan interessante workshops. Samengevat, op New Security ontdek je nieuwe ideeën, inzichten en oplossingen.”


Voor meer informatie:
NEW SECURITY
www.new-security.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
FCO Media


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.