’StudentStartUP’ geeft advies en coaching aan jonge starters

De Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL gaan samen het ondernemerschap bij studenten een duw in de rug te geven. Hun 'StudentStartUP' biedt jonge starters advies en coaching.

Trefwoorden: #advies, #Carda Campus, #coaching, #jonge ondernemers, #PXL, #startup, #StudentStartUP, #UHasselt

Lees verder

Nieuws

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - De ‘PXL-UHasselt StudentStartUP’ kan rekenen op een uitgebreid netwerk tussen ondernemers op Corda Campus (dat als uitvalsbasis dient) en andere Limburgse incubatoren zoals BioVille, GreenVille en C-Mine.

“Met dit nieuwe huis voor student-ondernemers hopen we de kiem te leggen voor succesvolle starters. Onze regio heeft namelijk méér ondernemers nodig, want ondernemingen creëren welvaart en leveren een belangrijke toegevoegde waarde aan onze economie”, zeggen rector Luc De Schepper (UHasselt) en algemeen directeur Ben Lambrechts (Hogeschool PXL).

Nog te weinig jongeren durven de stap naar een eigen bedrijf zetten. Beiden zetten dan ook stevig in op het prikkelen van de ondernemerszin van studenten. Zo organiseren opleidingen projecten, bezoeken, workshops en gastcolleges met ondernemers en bedrijven.

En initiatieven zoals PXL Centrum Ondernemen en NV Ondernemerstalent (UHasselt) helpen studenten bij het opstarten van een bedrijf(je). PXL-UHasselt StudentStartUP gaat nu nog een stap verder.

Student-ondernemers kunnen bij PXL-UHasselt StudentStartUP terecht voor workshops, pitch events, brainstorm- en informatiesessies. Ze kunnen er ook advies op maat krijgen bij het schrijven van hun businessplan of bij de zoektocht naar investeerders en netwerken. Opvallend: een centrale rol daarbij is niet weggelegd voor docenten, maar ondernemers.

Als uitvalsbasis voor PXL-UHasselt StudentStartUP wordt dan ook gekozen voor Corda Campus. De ondernemershub, waar onder meer Mobile Vikings, Sparkcentral, iMinds en Locate in Limburg hun stek hebben, ligt op een boogscheut van Hogeschool PXL en UHasselt.

Om de combinatie studeren-ondernemen te vergemakkelijken, riep StudentStartUP ook het statuut ‘student-ondernemer’ in het leven, vergelijkbaar met het bestaande topsportstatuut.


Op de foto:
rector Luc De Schepper (UHasselt) en algemeen directeur Ben Lambrechts (Hogeschool PXL) op de Corda Campus.