Crimineel idee: niet-justitiële bestemming kelders justitiepaleis Brussel

De Regie der Gebouwen lanceert een marktverkenning naar de haalbaarheid van een nieuwe, niet-justitiële bestemming voor de ondergrondse niveaus van het Brusselse justitiepaleis.

Trefwoorden: #FOD Justitie, #Justitiepaleis Brussel, #Poelaertsite, #Regie der Gebouwen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - De Regie doet dit samen samen met haar consultant Lydian-Grontmij Belgium. Dit onderzoek kadert in het masterplan van de Poelaertsite.

Het doel van deze verkenning is om op vrijblijvende basis zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de haalbaarheid op juridisch, technisch, financieel en commercieel vlak. Daarnaast wordt ook informatie verzameld over de beschikbare kennis en expertise op de markt die nuttig is om een businessplan en een haalbaarheidsstudie op te stellen.

Tegen 16 januari 2015 wordt een eerste input van belangstellenden verwacht. In een tweede fase wordt een herzien marktverkenningsdocument overgemaakt aan deze belangstellenden,voor zover ze een relevante inbreng indienden. De laatste reacties worden verwacht tegen 13 februari 2015.

Het gaat om de niveaus onder de ‘salle des pas perdus’ van het Brusselse justitiepaleis. Deze vier verdiepingen en drie tussenverdiepingen zijn samen goed voor circa 42.483 m². De verdieping direct onder de ‘salle des pas perdus’, de ‘rez de chaussée inférieur’ heeft de grootst beschikbare oppervlakte.

Op ruimtelijk en afwerkingsvlak leunt deze verdieping, waarvoor hoofdzakelijk Franse en Belgische natuursteen zijn gebruikt, dicht bij het gelijkvloers aan.

De drie andere ondergrondse verdiepingen zijn echte kelderverdiepingen, opgebouwd uit talrijke ruime lokalen en gangen. Je vindt er onder meer het personeelsrestaurant van de FOD Justitie, de stookruimte en andere technische ruimtes.

Sommige delen van deze ondergrondse ruimtes zullen niet beschikbaar zijn voor exploitatie.