Dries Buytaert bestuurder bij Inventive Designers

Dries Buytaert wordt op 1 januari lid van de raad van bestuur van Inventive Designers, een Antwerps bedrijf dat eigen software ontwikkelt voor communicatie met klanten.

Trefwoorden: #Acquia, #CMS, #content management-software, #Dries Buytaert, #drupal, #Inventive Designers, #open source, #software

Lees verder

personalia

( Foto: Inventive Designers )

ENGINEERINGNET.BE - Als de bedenker van de wereldwijd gebruikte content management-software Drupal en oprichter van Acquia is Dries Buytaert goed geplaatst om Inventive Designers te begeleiden bij zijn internationale groei.

Buytaert wordt het zesde lid van de raad van bestuur. De andere leden zijn Guy en Joke Dehond, Klaas Bals, Marcella Cuijpers en Jan De Schepper. Guy Dehond richtte dit bedrijf twintig jaar geleden op.

Twee jaar geleden gaf hij de leiding door aan zijn dochter Joke en schoonzoon Klaas Bals, die naast co-CEO ook chief technology officer (CTO) is. Jan De Schepper is voorzitter van de ICT-netwerkorganisatie ADM.

Buytaert: “Ik ken Inventive Designers en zijn huidige CEO’s al meer dan 15 jaar. We kunnen altijd bij elkaar terecht voor advies. We praten al jaren over het reilen en zeilen van onze bedrijven.”

Vroeger realiseerde het bedrijf meer dan 90% van zijn omzet in het buitenland, de laatste jaren richtte het zich echter vooral op de thuismarkt. De onderneming investeerde de jongste twee jaar in twaalf extra mensen in de afdelingen ontwikkeling, diensten, verkoop en marketing. Het bedrijf telt nu 41 medewerkers.

Het sloot het vorige boekjaar, dat eindigde op 31 december 2013, af met een omzet van ruim 4,4 miljoen euro, tegenover bijna 4,1 miljoen in 2012.

De firma uit Hoboken maakt software waarmee ondernemingen en overheden het aanmaken, versturen en opvolgen van hun communicatie via e-mail, mobiele applicaties, sms of papier kunnen automatiseren. Onder de 280 klanten uit 17 landen zitten onder andere Acerta, Belfius, Proximus en de Rijksdienst voor Pensioenen klant.


Over Dries Buytaert
De open source content management-software Drupal van Dries Buytaert wordt overal ter wereld gebruikt om websites te bouwen en te beheren. Met Acquia, dat software en diensten voor Drupal levert, heeft hij een van de meest veelbelovende en snelst groeiende softwarebedrijven in de VS.