Colruyt Fine Food Meat bouwt tweede fabriek

Colruyt Fine Food Meat, de vlees(waren)fabriek van Colruyt Group, start binnenkort met de bouw van een tweede productiefaciliteit.

Trefwoorden: #Colruyt, #Colruyt Fine Food Meat, #Colruyt Group, #vleeswaren, #vleeswarenfabriek, #Vlevico

Lees verder

Nieuws

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - De oorspronkelijke fabriek die in 1982 op het terrein in Halle werd gebouwd, werd al in 2000 en 2008 uitgebreid.

Maar door de sterke groei kampte de onderneming opnieuw met plaatsgebrek. Vandaar dat er in november dit jaar wordt gestart met de bouw van een tweede productiefaciliteit op dezelfde site. Op deze locatie bevond zich een distributiecentrum dat kon worden afgebroken omdat Colruyt Group bezig is met de opstart van een groter in Ollignies.

De nieuwe fabriek zal 20.000 m² groot zijn en zich vanaf het voorjaar 2016 uitsluitend op de fabricatie/slicing van vleeswaren, bereide gerechten en salades toeleggen. De rest van de activiteiten blijven in het oorspronkelijke gebouw. Het is niet de bedoeling om de capaciteit meteen op te drijven, maar er wordt wel een groei van 50% tegen 2025 nagestreefd.

Colruyt Fine Food Meat (vroeger Vlevico) werd in 1982 door Colruyt Group opgericht. De firma versnijdt karkassen tot op consumentenniveau, maakt en sliced charcuterie en produceert bereide gerechten.