RS Components breidt assortiment logische Siemens LOGO! 8-controllers uit - techniek

Technisch nieuws 31/10/2014 10:17:29

Deze nieuwste generatie logische modules biedt aansluitmogelijkheden, duidelijkheid en bestuurbaarheid op afstand.

Lees hieronder verder   
Verwant

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen - techniek

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen - techniek

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming - techniek

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3 - techniek

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie - techniek

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Rittal vakseminarie stroomverdeling

Lokeren

donderdag 20 juni 2019

Business Software Event 2019

Mikrocentrum, Veldhoven (NL)

donderdag 20 juni 2019

Aan de slag met de EPLAN-cloudoplossingen

Webinar

vrijdag 21 juni 2019

SENSOR+TEST 2019

Nuremberg (D)

van 25/06/2019 tot 27/06/2019

MindSphere: (R)evolution with the cloud

Webinar Siemens

dinsdag 25 juni 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Keuze van de redactie

(13/6) Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

(13/6) 6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

(11/6) DHL Express investeert in distributiecentrum in Roeselare

(11/6) Acht EU-landen krijgen nieuwe supercomputers

(6/6) Jobhoppen mee in de hand gewerkt door werkgevers

(5/6) Ontex installeert zonnedak van 2,2 MWp

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn assortiment van industriële controllers verder uitgebreid met de introductie van 8 nano-PLC's van Siemens LOGO!

De nieuwste generatie van de intelligente logische modules voor kleinschalige automatiseringsprojecten.

De belangrijkste verbeteringen aan de nieuwe LOGO! 8 zijn: een groter display, een totaalpakket aan communicatiemogelijkheden via ethernet, een ingebouwde webserver en extra uitgangen op digitale en analoge modules.

De nieuwe display met 6 regels heeft 16 tekens per regel, waardoor er twee keer zo grote berichten kunnen worden doorgegeven en de communicatie gedetailleerder wordt.

De ethernetinterface en de webserver zijn functionaliteiten die in deze klasse bijzonder zijn.

De communicatiemogelijkheden zijn uitgebreid door de ethernetinterface en de installatie wordt eenvoudiger doordat er geen extra programmeerkabels of LOGO! TDE-tekstweergavekabels nodig zijn.

Met de webserver kan de logische module online op afstand worden gemonitord en aangestuurd. Voor het aanmaken van webpagina's is geen speciale programmeerkennis nodig: met één druk op de knop kunnen LOGO!- of tekstopties worden geselecteerd.

De webserver is via de nieuwste Soft Comfort V8-software eenvoudig te configureren, zonder dat daar HTML-kennis voor nodig is, en gebruikers kunnen hun eigen weergaveopties instellen.

Daarnaast zijn er twee add-on-modules verkrijgbaar. Met de CSM-module kan de ethernetinterface worden uitgebreid en worden geconfigureerd voor kleine lokale ethernet-netwerken, terwijl de mobiele CMR2020-module systeemmeldingen kan versturen via tekstberichten en de systemen kan monitoren via GPS-tracking.

De nieuwe Soft Comfort V8-software bouwt voort op de populaire mogelijkheden voor het ontwikkelen van programma's, het simuleren van projecten en het ontwikkelen van documentatie.

Daarnaast is er een aantal nieuwe functies, zoals eenvoudig gebruik in de netwerkmodus, automatische configuratie van communicatie met een scherm in het netwerkoverzicht en de mogelijkheid om tot drie programma's tegelijk te openen.

Verder kunnen gebruikers een signaal overzetten door het van het ene programma naar het andere te slepen. Soft Comfort V8 is een hulpmiddel bij een soepele en eenvoudige migratie vanuit eerdere programmaversies.

De LOGO! 8-reeks is nu wereldwijd verkrijgbaar bij RS Components en bestaat uit acht basis-units, zeven digitale modules en drie analoge modules.

De units hebben dezelfde breedte als de LOGO! 6-familie (72 mm), wat een ruimtebesparende installatie mogelijk maakt, en de externe aansluitingen zijn compatibel met eerdere versies, zodat er eenvoudig kan worden geüpgraded.

Kijk op RS Online voor meer prijs- en voorraadinformatie. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt vier nieuwe projecten goed

Deze projecten zijn gericht op smart farming, hernieuwbare eindproducten voor de textiel- en synthetisch rubberindustrie, en de grootschalige ontwikkeling van zeewierteelt op zee.

Rittal bouwt slimme fabriek - artikel

Rittal verstevigt zijn positie als markt- en technologieleider in de wereld van de industriële kasten. Met zijn nieuwste generatie compacte behuizingen AX en KX overstijgt deze zichzelf.

2 winnaars voor de Dr. Paul Janssen Award voor Biomedisch Onderzoek

F.-Ulrich Hartl en Arthur Horwich winnen de 2019 Dr. Paul Janssen Award voor Biomedisch Onderzoek voor hun baanbrekend inzicht in door chaperonne gemedieerde vouwing van eiwitten.

Oplossingen voor recyclage bauxietresidu

VITO start voor Emirates Global Aluminium twee nieuwe onderzoekspistes op over het duurzaam gebruik van bauxietresidu, waarvan nu nog maar 2% duurzaam wordt gerecycleerd.

Ataya & Partners benoemt Xavier Huysmans tot CEO

Xavier Huysmans is aangesteld als CEO van Ataya & Partners, de recent opgerichte joint venture van Hightech Partners en professor Georges Ataya, en gaat een team van 20 experts aansturen.

Ondertekening raamakkoord versterking CBRNe-expertisecentrum

Om België beter voor te bereiden op chemische, biologische, radiologische en nucleaire incidenten (CBRN), is een expertisecentrum opgericht in de schoot van het Nationaal Crisiscentrum.

FANC staat heropstart Tihange 2 toe

Het FANC heeft de uitgevoerde betonreparaties en aanbrenging van een nieuwe dakplaat in het bunkergebouw van Tihange 2 goedgekeurd. Uitbater ENGIE Electrabel mag deze dus terug opstarten.

Robotsoftware maakt cobots menselijker

VUB-onderzoeker Ilias El Makrini heeft een software-oplossing ontwikkeld die de samenwerking tussen mens en cobot vergemakkelijkt. Dit was onderdeel van het Claxon-onderzoeksproject.

Flexibele Ethernet-kabels CC-Link IE Field certificaat

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft haar flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en verkregen het certificaat voor CC-Link IE protocollen.

Partners