Encon mag Due Diligence voor ’groene’ brouwerij van Heineken verzorgen

Encon Ingenieursbureau Nederland haalt opdracht binnen om Due Diligence-onderzoek van Britse zonnecentrale met 4.047 panelen bij Heineken uit te voeren. "We brengen risico's in kaart"

Trefwoorden: #brouwerij, #encon, #energie, #heineken, #ingenieursbureau, #voeding, #zonnecentrale, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Encon )

ENGINEERINGNET - Heineken heeft recent een zonne-energiecentrale van 4.047 zonnepanelen – goed voor 1 megawattpiek – gebouwd in het Britse Tadcaster. Het is daarmee de eerste grote brouwer die in het VK een grootschalige installatie op de daken van één van zijn brouwerijen plaatst.

Opmerkelijk: de technische 'due diligence' werd toevertrouwd aan het van origine Belgische ingenieursbureau Encon, dat via zijn Nederlands filiaal de opdracht binnenhaalde. Om welk bedrag het gaat, werd niet bekendgemaakt.

General manager Encon Nederland Ad Verbaas: "De technische Due Diligence bestaat uit een Yield Production Calculation (opbrengstberekening), een technische review van het aannemings- en onderhoudscontract, een Design Verification (ontwerpcontrole), een Commissioning (oplevercontrole) en na één jaar na ingebruikname een analyse van de opbrengst van de installatie."

"We werken in opdracht van ABN AMRO en SolarAccess, brengen voor hen de financiële en technische risico’s in kaart en stellen daarnaast maatregelen voor om eventuele risico’s te verkleinen."

Er zijn volgens Verbaat slechts enkele bedrijven in Nederland die de juiste ervaring en vakkennis hebben om een goede Due Diligence van dusdanig grote zonne-energieprojecten uit te voeren.

Zelf heeft het bedrijf in de afgelopen jaren meer dan 300 van dit type projecten uitgevoerd met een totaal vermogen van meer dan 200 megawattpiek. Dit zijn circa 800.000 zonnepanelen of circa 100.000 particuliere woningen met zonnepanelen.