Encon mag Due Diligence voor ’groene’ brouwerij van Heineken verzorgen

Bedrijfsnieuws 28/10/2014 12:20:31

Encon Ingenieursbureau Nederland haalt opdracht binnen om Due Diligence-onderzoek van Britse zonnecentrale met 4.047 panelen bij Heineken uit te voeren. "We brengen risico's in kaart"

Lees hieronder verder   
Verwant
>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mondiale Magazijnverkoop met megakortingen

Mondiale - Gentsesteenweg - Zele

van 13/12/2019 tot 14/12/2019

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Keuze van de redactie

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Heineken heeft recent een zonne-energiecentrale van 4.047 zonnepanelen – goed voor 1 megawattpiek – gebouwd in het Britse Tadcaster. Het is daarmee de eerste grote brouwer die in het VK een grootschalige installatie op de daken van één van zijn brouwerijen plaatst.

Opmerkelijk: de technische 'due diligence' werd toevertrouwd aan het van origine Belgische ingenieursbureau Encon, dat via zijn Nederlands filiaal de opdracht binnenhaalde. Om welk bedrag het gaat, werd niet bekendgemaakt.

General manager Encon Nederland Ad Verbaas: "De technische Due Diligence bestaat uit een Yield Production Calculation (opbrengstberekening), een technische review van het aannemings- en onderhoudscontract, een Design Verification (ontwerpcontrole), een Commissioning (oplevercontrole) en na één jaar na ingebruikname een analyse van de opbrengst van de installatie."

"We werken in opdracht van ABN AMRO en SolarAccess, brengen voor hen de financiële en technische risico’s in kaart en stellen daarnaast maatregelen voor om eventuele risico’s te verkleinen."

Er zijn volgens Verbaat slechts enkele bedrijven in Nederland die de juiste ervaring en vakkennis hebben om een goede Due Diligence van dusdanig grote zonne-energieprojecten uit te voeren.

Zelf heeft het bedrijf in de afgelopen jaren meer dan 300 van dit type projecten uitgevoerd met een totaal vermogen van meer dan 200 megawattpiek. Dit zijn circa 800.000 zonnepanelen of circa 100.000 particuliere woningen met zonnepanelen. << (Bert Belmans) (foto: Encon)


Leestips:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

Er is een nijpend tekort aan wetenschappers op de arbeidsmarkt. Oorzaak is een mismatch is tussen de vraag en aanbod van talent. Hays pleit voor een betere begeleiding van studenten.

De Lijn bestelt 200 extra hybride bussen bij VDL

Openbare vervoers­maatschappij De Lijn heeft onlangs bij VDL Bus & Coach een order geplaatst voor 200 hybride bussen, waarvan de eerste in de tweede helft van 2020 geleverd worden.

WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

Luminus Solutions, Vanparijs Engineers en Center Parcs hebben een warmte­kracht­koppeling (WKK) geïnstalleerd in De Vossemeren die het subtropisch zwembad op duurzame wijze verwarmt.

VUB, UGent en KU Leuven werken samen rond impact AI

Hiertoe richten ze het nieuwe Kenniscentrum Data & Maatschappij op, dat kennis en ervaringen rond ethische, maatschappelijke en juridische aspecten van artificiële intelligentie verzamelt.

Vlaanderen focust op duurzame voedings­verpakkingen

Een consortium van Flanders’ FOOD (Agro-voeding), VIL (Logistiek), Catalisti (Chemie-Kunststoffen), SIM (Materialen) en Pack4Food lanceren de Roadmap ‘Voedselverpakking van de Toekomst’.

4D-printen van structuren met veranderende vorm

Onderzoekers van het MIT en van andere instituten ontwikkelen netten in maaswerk met verscheidene materialen waardoor ze complexe vormen kunnen aannemen en een dubbele kromming krijgen.

Natuurkundigen vragen zich af of een vijfde natuurkracht bestaat

Hebben Hongaarse natuurkundigen met een simpele meetopstelling een nieuwe natuurkracht ontdekt die alle grote versnellers en detectoren al decennia over het hoofd zien?

Schema´s genereren in de cloud met eBuild

Eplan heeft een nieuwe cloud-software eBuild gelanceerd voor het genereren van elektrische of fluïdschema's, waarmee gebruikers een eenvoudige maar krachtige tool aangereikt krijgen.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners