Bart De Moor op selecte lijst meest geciteerde computerwetenschappers

Professor Dr Bart De Moor, iMinds, werd door Thomson Reuters opgenomen in de lijst van (computer)wetenschappers wiens werk het meest door collega-onderzoekers wordt geciteerd.

Trefwoorden: #computerwetenschapper, #iMinds, #KU Leuven, #onderzoek, #onderzoekers, #Thomson Reuters, #wetenschap

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE - Deze lijst werd opgemaakt op basis van wetenschappelijke papers, die binnen hun specifieke vakgebied tot de top-1% geciteerde papers behoren.

Voor de richting computerwetenschappen gaat het om een selecte groep van 117 onderzoekers wereldwijd, waarvan slechts 27 Europeanen - en dus slechts één Belg.

Thomson Reuters, gespecialiseerd in het verzamelen, verwerken en distribueren van intelligente informatie voor bedrijven en professionals, onderzocht wie momenteel de meest vooraanstaande wetenschappers zijn, die in 21 brede disciplines absoluut de toon zetten.

Professor De Moor is verbonden aan iMinds (KU Leuven), waar hij onderzoek doet naar numerieke lineaire algebra, dynamische systeemtheorie en –modellering, controletheorie, datamining en bio-informatica.

Hij staat ook aan het hoofd van het iMinds Medical Information Technologies departement, dat zich onder meer toelegt op de interpretatie van grote hoeveelheden medische data (uit biomedische signaalverwerking en geavanceerde beeldvorming, bijvoorbeeld).

Dankzij Professor De Moor en zijn collega’s kan medisch personeel overgaan tot een snellere en meer gedetailleerde karakterisering van ziektebeelden – wat dan weer leidt tot accuratere diagnoses, en een behandeling op maat van de patiënt.

“Ik ben natuurlijk geweldig fier op deze internationale erkenning van mijn wetenschappelijke publicaties door mijn ‘peers’,” zegt Professor De Moor. “Maar ik schrijf mijn wetenschappelijke artikels nooit alleen. Ze zijn het resultaat van veel teamwerk, samenwerking met vele collega’s in binnen- en buitenland, en bovenal van al mijn doctorale en postdoc onderzoekers.”


(foto iMinds - Bart De Moor)