Bijverdienste jobstudent bedraagt gemiddeld 2.366 euro per jaar

Human Resource & Werk 24/06/2014 12:18:09

Een student verdient per jaar gemiddeld 2.366 euro bij, of 2.217 euro voor de meisjes en 2.634 euro voor de jongens. Bij -18-jarigen is er beduidend minder zwartwerk. Dat meldt Randstad.

Lees hieronder verder   
Verwant

Participatief bestuur bij Materia Nova - artikel

Nalantis ontwikkelt slim jobplatform

Agfa-Gevaert benoemt Pascal Juéry als nieuwe CEO

David Orgaz D’Hollander nieuwe CEO Schneider Electric België

2019 op één na hoogste faillissementsjaar

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Machinery Directive inc. CE marking

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 4 februari 2020

Prototyping

Kortrijk Xpo

van 5/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(23/1) Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

(22/1) Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

(20/1) Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

(20/1) Interne reorganisatie Elia afgerond

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – Studenten die werken tijdens het schooljaar, hun aantal is het afgelopen decennium alleen maar toegenomen, van 30% in 2004 tot 54% vandaag. Ook in de vakantieperiodes, bijvoorbeeld in de zomermaanden, groeit hun aantal, van 59% in 2004 tot 68% vandaag.

Een en ander blijkt uit de meest recente update van het jaarlijkse onderzoek 'studenten aan het werk’ van Randstad.

Een student verdient – zo blijkt uit de enquête - gemiddeld 2.366 euro per jaar. Volgens de peilingen verdienen de meisjes nog steeds minder dan de jongens: 2.217 euro vergeleken met 2.634 euro.

Bijna zes studenten op tien verklaren tussen 500 en 2 000 euro per jaar te verdienen. Iets meer dan een kwart (27 %) verdient meer dan 2.000 euro. De meeste studenten verklaren tussen 500 en 1.500 euro per jaar te verdienen. Voor 1 op 4 is dat meer dan 2.000 euro.

De studenten werken vooral in handelszaken. Met 35 % versterkt deze sector dit jaar zijn koppositie. Op de tweede plaats vinden we de horeca en de vrijetijdssector (20 %), met in hun kielzog de sector bouw/productie/transport (19 %).

Opmerkelijk: 16 % van de ondervraagde studenten verklaren dat ze geen arbeidsovereenkomst hebben. Min-18-jarigen scoren op dat vlak wel merkbaar beter dan vroeger. Maar 17 % van hen geeft aan in het zwart te werken; vorig jaar was dat nog 28 %.

Randstad: "Het is wel voorbarig om nu al conclusies te trekken, want het is de eerste keer dat zich bij de min-18-jarigen een dergelijke verandering aftekent. We moeten dus afwachten of de tendens zich de volgende jaren doorzet." << (Bert Belmans) (foto: Groep T / Filip Van Loock)

 Lees méér over:  vacature   student   randstad  


LEESTIPS:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

De opgeschaalde perovskiet-zonnemodules, ontwikkeld door Solliance-partners TNO, imec en de TU/e hebben drie kritische stabiliteitstests doorstaan. Een mijlpaal voor deze technologie.

IP65-voedingsmodule breidt decentrale servo-aandrijvingssysteem uit

Het decentrale aandrijvingssysteem AMP8000 biedt optimale ondersteuning voor implementatie van modulaire machineconcepten. Het is mogelijk om het hele systeem direct naar de machine te verpl

Eetbare insecten bevatten weinig vervuilende stoffen

UAntwerpen onderzocht de potentiële aanwezigheid van gevaarlijke organische chemicaliën in insecten. Hieruit blijkt dat de chemische besmetting van insecten over het algemeen laag is.

Yves Bonte wordt CEO van DOMO Chemicals

De raad van bestuur van DOMO Chemicals heeft Yves Bonte benoemd als opvolger van de huidige CEO Alex Segers vanaf februari 2020. Deze laatste stond sinds 1994 aan de leiding van het bedrijf.

Nieuwe 300 mm waferfabriek van Bosch ligt op schema - artikel

Bosch bouwt in Duitse Dresden een nieuwe fabriek voor de productie van 300 mm siliciumwafers. Dit RB300 Wafer Lab wordt zijn grootste investering ooit: één miljard euro.

Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

Barbro Melgert, adjunct hoogleraar Immunologie aan het UMCG/RUG, is gespecialiseerd in longziekten en onderzoekt microplastics in het binnenmilieu van huizen. Met opvallend resultaat.

LHCb-experiment vindt nieuwe hints voor afwijkingen bekende deeltjesfysica

Een analyse van metingen aan botsende protonen uit de LHC-versneller suggereert dat elektronen, muonen en tau-deeltjes ook in hun interactie met andere deeltjes verschillen, naast hun massa.

Laserpionier gaat voluit voor precisie

“Steeds de limieten opzoeken van wat met laser haalbaar is, is wat ons het best beschrijft”, zegt Paul Raymaekers die in 1988 Raytech oprichtte. Laser werd nog als disruptieve technologie gezien.

L. TAS & Co officieel Belgisch verdeler SPX Cooling Technologies

SPX Cooling Technologies, marktleider in het ontwerp en de fabricage van koeltorens en andere gespecialiseerde warmtewisselaars, heeft L. TAS & Co aangesteld als Belgisch verdeler. Deze laatste zal zich bezighouden met engineering en verkoop van nieuwe koeltorens en componenten voor industriële en HVAC-markttoepassingen. >>

Partners