Vaatnetwerk hersenen beter zichtbaar (+video)

Onderzoek & Wetenschap 24/06/2014 10:08:29

Philips kondigde vandaag de introductie aan van NeuroSuite, een nieuwe geïntegreerde oplossing voor ondersteuning en verbetering van minimaal invasieve beeldgeleide neurologische ingrepen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

Nieuwe software om gesprekken tussen cellen beter te begrijpen

Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

UTwente strijdt met robotica tegen borstkanker

Nanodeeltjes met koper als bestrijding kankercellen

16 miljoen euro voor ’Personalised Medicine’

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(23/1) Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

(22/1) Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

(20/1) Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

(20/1) Interne reorganisatie Elia afgerond

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Deze nieuwe interventionele röntgenoplossing zorgt voor een effectievere geleiding en plaatsing van medische hulpmiddelen, die worden gebruikt bij de behandeling van hersenaandoeningen.

Het Zweedse Karolinska Universiteitsziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis ter wereld is het nieuwe systeem geïnstalleerd en in gebruik genomen. Dit ziekenhuis is een van ’s werelds toonaangevende medisch centra en een expertisecentrum op het gebied van de behandeling van beroerte.

Neuroradiologie houdt zich binnen de radiologie bezig met de diagnosticering en minimaal invasieve behandeling van hersenen, hoofd, hals en wervelkolom. Bij deze behandelingen moet een katheter worden ingebracht die op basis van livebeelden via een zeer nauw (bij bloedvaten van minder dan 3 mm doorsnede) en kronkelig vaatstelsel naar de behandelingsplaats wordt geleid.

Nieuwe hulpmiddelen (bijv. stents en flow diverters) maken nieuwe behandelingen mogelijk voor herseninfarcten of grote aneurysma’s in de hals, maar de alsmaar kleinere ontwerpen maken die hulpmiddelen ook steeds lastiger waar te nemen op röntgenbeelden.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden bestaat de NeuroSuite van Philips uit een zogenaamd bi-plane (met twee C-bogen uitgerust) interventioneel röntgensysteem met een unieke combinatie van twee nieuwe detectoren.

Zo produceert de frontale detector live 2D en 3D-beelden voor live-navigatie en onmiddellijke feedback tijdens de behandeling. De kleinere detector aan de zijkant (lateraal) kan voorbij de schouders en zeer dicht bij het hoofd worden gepositioneerd.

Deze korte afstand tot het hoofd en de combinatie van detectoren geeft een scherp beeld van de volledige hersenen terwijl minder röntgenstraling nodig is. Ook wordt de 3D-beeldvorming geoptimaliseerd die nodig is tijdens ingrepen in de hersenen of wervelkolom. << (Guy Leysen) (foto: Philips)

 Lees méér over:  Philips   radiologie   ziekenhuis   beeldvorming  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

Barbro Melgert, adjunct hoogleraar Immunologie aan het UMCG/RUG, is gespecialiseerd in longziekten en onderzoekt microplastics in het binnenmilieu van huizen. Met opvallend resultaat.

LHCb-experiment vindt nieuwe hints voor afwijkingen bekende deeltjesfysica

Een analyse van metingen aan botsende protonen uit de LHC-versneller suggereert dat elektronen, muonen en tau-deeltjes ook in hun interactie met andere deeltjes verschillen, naast hun massa.

Laserpionier gaat voluit voor precisie

“Steeds de limieten opzoeken van wat met laser haalbaar is, is wat ons het best beschrijft”, zegt Paul Raymaekers die in 1988 Raytech oprichtte. Laser werd nog als disruptieve technologie gezien.

Nieuwe methoden voor bodemkartering dankzij drones

De UCLouvain en Centre Spatial de Liège hebben nieuwe dronedetectiemethoden ontwikkeld voor het in kaart brengen van de belangrijkste bodemeigenschappen met hoge ruimtelijke resolutie.

Haven van Zeebrugge kende vorige jaar 14% groei

Het totaal aantal verscheepte goederen lag op 45,8 miljoen ton, waarbij groei zich aftekende in alle belangrijke sectoren: roll-on/roll-off, vloeibaar aardgas, nieuwe wagens en containers.

2,4 miljoen euro voor onderzoek organische elektronica

UHasselt-professor Koen Vandewal ontvangt van de EU een ERC Consolidator beurs van 2,4 miljoen euro voor onderzoek naar nieuwe inzichten en toepassingen rond organische elektronica.

Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

Van 5G wordt naast de creatie van zo’n 22 miljoen jobs tegen 2035, ook veel economische output verwacht. Denk aan het massale ontwaken van het Internet of Things (IoT).

Early Bird registratie Asset Performance 4.0 nu open

BEMAS organiseert van 10 tot en met 12 juni 2020 de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. Het beloven drie leerrijke en stevig gevulde dagen te worden.

BASF introduceert krasbestendig industrieel vloersysteem

Het innovatieve systeem MasterTop 1912 voldoet aan de strengste eisen op het gebied van slijtvastheid, duurzaamheid en esthetiek en scoort met lage emissiewaarden. Het is een veerkrachtig en visueel aantrekkelijk vloersysteem dat geschikt is voor gebruik in industriële ruimten zoals bijvoorbeeld fabrieken, laboratoria en opslagplaatsen. >>

Partners