Aanzienlijke investeringen bij Janssen Phamaceutica Geel

Moederbedrijf Johnson & Johnson plant een investering van 56,5 miljoen euro voor renovatie van de chemische productiefabriek van Janssen in Geel.

Trefwoorden: #chemie, #investeringen, #Janssen Pharmaceutica, #Johnson & Johnson, #medicijnen, #productiefabriek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Janssen Pharmaceutica )

ENGINEERINGNET.BE - Om deze productieplant van actieve stoffen voor te bereiden op de toekomst, verhoogt het bedrijf de capaciteit en worden nieuwe technologieën geïntroduceerd.

De komende 3 jaar zal een bijkomende 56,5 miljoen euro in de chemische productie gepompt worden. Als lancerings- en groeisite van nieuwe producten wordt hiermee de Belgische verankering versterkt.

De site van 760 medewerkers produceert 70 verschillende actieve stoffen voor geneesmiddelen en staat voor niet minder dan twee derde van de totale capaciteit van de groep.

Om de toevoer van medicijnen niet te laten stilvallen zal de renovatie in stappen gebeuren. In de zomers van 2014, 2015 en 2016 sluit de fabriek voor ongeveer 2 maanden.

Dat is langer dan de gebruikelijke zomerstop van 2 weken. Vooraf aan het stilleggen van de fabriek zal meer en sneller geproduceerd worden om te garanderen dat de voorraad stoffen groot genoeg is om periode van inactiviteit te overbruggen.