Walter Van den Bossche (Eandis) nieuwe voorzitter van Synergrid

personalia 3/06/2014 8:37:55

Sinds eind mei bekleedt Walter Van den Bossche van Eandis de functie van voorzitter van de federatie van de elektriciteits- en gasnetbeheerders Synergrid. Hij volgt Daniel Dobbeni op.

Lees hieronder verder   
Verwant

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Ataya & Partners benoemt Xavier Huysmans tot CEO

Werkgevers plannen minder aanwervingen in derde kwartaal

Filip Gydé: “Groeien in één bedrijf” - artikel

Laboratorium Soete breidt zijn activiteiten uit - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Synergrid is de federatie van de transport- en distributienetbeheerders van gas en elektriciteit in België. Van den Bossche is CEO van Eandis en actief in de sector sinds 1987.

Na diverse functies te hebben bekleed binnen Electrabel, werd hij, bij de oprichting van Eandis in 2006, directeur Financieel en Administratief Beheer van deze Vlaamse distributienetbeheerder.

In januari 2013 volgde hij Luc De Bruycker op aan het hoofd van Eandis. Walter Van den Bossche zetelt in de Raad van Bestuur van Synergrid sinds juni 2013.

Van den Bossche ziet een belangrijke rol weggelegd voor de ontbundelde netbeheerders in het kader van de energietransitie en de ontwikkeling van slimme netten: “Van een centraal energiesysteem evolueren we naar een gedecentraliseerd systeem waarin verbruikers tegelijkertijd producenten worden."

"Flexibiliteit, opslag, databeheer en vraagbeheer vormen de sleutelwoorden voor de toekomstige netinfrastructuur en vragen de nodige investeringen van de netbeheerders om hun rol als marktfacilitator en openbaredienstverlener ten behoeve van de Belgische economie, het milieu en de maatschappij te kunnen blijven vervullen."

"Vandaar het belang om op sectorniveau een stabiel reglementair kader na te streven, zowel op regionaal, nationaal als Europees niveau, dat rekening houdt met de lange termijn en dienst doet als hefboom voor de energietransitie."

"Daarnaast maakt ook het gecoördineerd overleg op sectorniveau m.b.t. aardgas een belangrijk onderdeel uit van de activiteiten van de federatie.” << (Bert Belmans) (foto: Eandis, Walter Van den Bossche)

ACHTERGROND
De leden van Synergrid, de federatie van de transport- en distributienetbeheerders van gas en elektriciteit in België, zijn: AIEG, AIESH, Atrias, Eandis, Elia, Fluxys, GRD Ville de Wavre, Infrax, Intermixt, Inter-Regies, Ores, Resa-Tecteo Group en Sibelga. <<


LEESTIPS

Grote industriebedrijven staan zelf al voor 37% van hun stroombehoefte in
Daniel Dobbeni nieuwe voorzitter van Agoria Renewable Energy Club
Walter Van den Bossche nieuwe CEO van Eandis

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

Uitreiking European Inventor Award 2019

Op de 14e editie van de European Inventor Award gingen de prijzen naar vindingen in kunststofrecyclage, de diagnose van kanker, herlaadbare lithiumbatterijen, anti-fouling en DNA-testen.

Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

Imec, partner in EnergyVille, kondigt een vaste-stof Li-metaal batterijcel aan met een ongeziene energie­densiteit van 400 Wh per liter met een laadsnelheid van 0.5C (2 uur).

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners