Walter Van den Bossche (Eandis) nieuwe voorzitter van Synergrid

personalia 3/06/2014 8:37:55

Sinds eind mei bekleedt Walter Van den Bossche van Eandis de functie van voorzitter van de federatie van de elektriciteits- en gasnetbeheerders Synergrid. Hij volgt Daniel Dobbeni op.

Lees hieronder verder   
Verwant

Punch Powertrain meldt overlijden van hun CEO

Vrouwelijke ingenieurs bezig aan een inhaaloperatie - artikel

Topbenoemingen aan het hoofd van DAF Trucks

Sofie Baeten: ”Je werkt eigenlijk ‘altijd en nooit’” - artikel

Bezoek de 3de HR innov & tech Day - uitnodiging

Volt Europe opent een nieuw kantoor in Gentse Ghelamco Arena

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Synergrid is de federatie van de transport- en distributienetbeheerders van gas en elektriciteit in België. Van den Bossche is CEO van Eandis en actief in de sector sinds 1987.

Na diverse functies te hebben bekleed binnen Electrabel, werd hij, bij de oprichting van Eandis in 2006, directeur Financieel en Administratief Beheer van deze Vlaamse distributienetbeheerder.

In januari 2013 volgde hij Luc De Bruycker op aan het hoofd van Eandis. Walter Van den Bossche zetelt in de Raad van Bestuur van Synergrid sinds juni 2013.

Van den Bossche ziet een belangrijke rol weggelegd voor de ontbundelde netbeheerders in het kader van de energietransitie en de ontwikkeling van slimme netten: “Van een centraal energiesysteem evolueren we naar een gedecentraliseerd systeem waarin verbruikers tegelijkertijd producenten worden."

"Flexibiliteit, opslag, databeheer en vraagbeheer vormen de sleutelwoorden voor de toekomstige netinfrastructuur en vragen de nodige investeringen van de netbeheerders om hun rol als marktfacilitator en openbaredienstverlener ten behoeve van de Belgische economie, het milieu en de maatschappij te kunnen blijven vervullen."

"Vandaar het belang om op sectorniveau een stabiel reglementair kader na te streven, zowel op regionaal, nationaal als Europees niveau, dat rekening houdt met de lange termijn en dienst doet als hefboom voor de energietransitie."

"Daarnaast maakt ook het gecoördineerd overleg op sectorniveau m.b.t. aardgas een belangrijk onderdeel uit van de activiteiten van de federatie.” << (Bert Belmans) (foto: Eandis, Walter Van den Bossche)

ACHTERGROND
De leden van Synergrid, de federatie van de transport- en distributienetbeheerders van gas en elektriciteit in België, zijn: AIEG, AIESH, Atrias, Eandis, Elia, Fluxys, GRD Ville de Wavre, Infrax, Intermixt, Inter-Regies, Ores, Resa-Tecteo Group en Sibelga. <<


LEESTIPS

Grote industriebedrijven staan zelf al voor 37% van hun stroombehoefte in
Daniel Dobbeni nieuwe voorzitter van Agoria Renewable Energy Club
Walter Van den Bossche nieuwe CEO van Eandis

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners