Gentse haven bekroond voor duurzame havenontwikkeling

Onlangs ontving het Havenbedrijf Gent, als eerste Belgische haven, het certificaat ‘Port Environmental Review System’.

Trefwoorden: #duurzame zeehavens, #ESPO, #Europese Organisatie van Zeehavens, #Haven Gent, #Port Environmental Review System

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Met een heel scala aan milieuacties draagt het Havenbedrijf Gent bij tot een duurzamere haven.

Deze acties worden gevoerd op het vlak van verontreinigde terreinen, het beheer van haveninfrastructuur, de ontwikkeling van de haven, mobiliteit en logistieke organisatie, afval, calamiteiten, de relatie met de lokale gemeenschap en wie bij de haven betrokken is, de kwaliteit van lucht en water, en de ontwikkeling van natuur.

Om alle acties in goede banen te leiden en de voortuitgang te kennen, volgt het Havenbedrijf voortaan de aanbevelingen van de gerenommeerde ‘European Sea Ports Organisation‘ (ESPO - Europese Organisatie van Zeehavens).

ESPO ontwikkelde hiervoor een specifiek instrument, het ‘Port Environmental Review System’ of kortweg ‘PERS’. Dit omvat een set richtlijnen, ontworpen voor en door Europese Europese havens, om het milieubeleid te realiseren.

Het Havenbedrijf Gent wil hiermee het strategisch plan 2010-2020 verder realiseren.

Het Havenbedrijf werd op donderdag 15 mei 2014 bekroond voor de nauwgezette aanpak om via deze milieuacties een duurzame haven te realiseren: het ontving hiervoor van de Europese Organisatie voor Zeehavens het certificaat ‘Port Environmental Review System’. De overhandiging vond in Goteborg plaats, op de jaarlijkse ‘ESPO Conference’.