• 12/05/2014

Al 1000 freelance ingenieurs en tekenaars op Freelancenetwork.be

De gratis database voor bedrijven die tijdelijk zelfstandige freelancers zoeken, scoort ook voor technische profielen zo blijkt.

Trefwoorden: #Freelancenetwork.be, #jobs, #vacatures, #zelfstandige freelancers

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De gratis database voor bedrijven die tijdelijk zelfstandige freelancers zoeken, scoort ook voor technische profielen zo blijkt.

Al 1.000 ingenieurs, technisch tekenaars, bouwkundig tekenaars of andere technici registreerden zich.

Het leuke aan Freelancenetwork.be is dat bedrijven er gratis gebruik van kunnen maken en geen commissie betalen eens ze iemand gevonden hebben. Ze kunnen er selecties maken op functie en regio en de zelfstandigen een e-mail toesturen.

De site wil een aanvulling zijn op de jobsite van de VDAB die er vooral voor arbeiders en bedienden is. Freelancers vindt mijn bij VDAB veel minder of niet.

Heel uiteenlopende projecten
Naast korte termijn projecten mogen er ook langere projecten op de site aangekondigd worden.

“Dankzij jouw site heb ik een heel aangename klant leren kennen en ik ga zelfs naar New York en London reizen om tekenwerk te doen en projectleider te zijn”, zegt Pascal David van 3D Drawing uit Gistel.

Typisch aan freelance jobsites is dat jobomschrijvingen heel wat informeler zijn opgesteld dan op een traditionele site als VDAB. Het is daarom best mogelijk dat het potentieel van een opdracht veel groter lijkt dan aanvankelijk wordt gedacht eens de freelancer met het bedrijf gesproken heeft.

Overzicht aantal freelancers per functie
Het grootste aantal freelance technici komt uit Antwerpen en Oost-Vlaanderen. “Dat komt vooral omdat onze site vooral in Antwerpen en Gent bekend is”, verklaart Michel Piedfort van Freelancenetwork.be.

Aantal freelance ingenieurs, technisch tekenaars, bouwkundig tekenaars per provincie:
• 265 uit Antwerpen
• 244 uit Oost-Vlaanderen
• 138 uit Vlaams-Brabant
• 131 uit West-Vlaanderen
• 128 uit Limburg
• 25 uit Brussel centrum

Vooral freelance technisch tekenaars zijn goed vertegenwoordigd. De freelance opdrachten voor tekenaars en ingenieurs komen dan ook regelmatig binnen.

Online databases van freelance personeel is de toekomst
Tot nu toe contacteren bedrijven interim- of detacheringsbureaus als ze iemand zoeken. Deze bureaus duiken dan in hun database en schrijven dan hun mensen aan. Mocht je als bedrijf één van die mensen willen inhuren, dan betaal je een commissie bovenop het uurtarief.

Bij freelance websites als Freelancenetwork is dit alles gratis. De site investeert in het zoeken naar zelfstandigen die nog extra jobs kunnen aannemen.

Omdat bedrijven de mensen gratis kunnen aanschrijven en vervolgens regelt men alles onderling. Zelfs de betaling gebeurt rechtstreeks aan de freelancer.

“Eens bedrijven ontdekt hebben dat er een gratis database bestaat die zij net zoals de VDAB database makkelijk kunnen consulteren en kandidaten kunnen mailen op momenten dat zij dringend iemand nodig hebben, dan zullen zij meer en meer de site gaan gebruiken”, besluit Piedfort.

“We merken dat nu al aan het aantal geplaatste freelance opdrachten per bedrijf. Dat neemt toe naarmate men de site langer kent.”

Zelf bouwkundig tekenaars, technisch tekenaars en ingenieurs snel, makkelijk en gratis contacteren
Via de database van Freelancenetwork.be kan men snel, makkelijk en gratis een mailing naar freelancers versturen.

Op de homepage bovenaan selecteert men bijvoorbeeld technisch tekenen, engineering of ander technisch en men krijgt direct een overzicht van de kandidaten.

Vervolgens verduidelijkt men het project dat uitgetekend dient te worden en je voegt je eigen contactgegevens. Nadat men op de verzendknop geklikt hebt, worden de freelancers automatisch via mail verwittigd. Zij nemen daarna rechtstreeks met je contact op.

Waarom is Freelancenetwork.be gratis?
De site Freelancenetwork.be kan haar diensten aan bedrijven gratis aanbieden omdat de zelfstandige freelancers zelf betalen om toegang te krijgen tot de bedrijven.

Zelf freelance technisch personeel zoeken in de gratis database kan via www.freelancenetwork.be/freelancersgezocht.

Voor meer informatie:
Freelancenetwork.be
Italielei 46 - 2000 Antwerpen
tel: +32 (0)3 475 00 85
info@freelancenetwork.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Freelancenetwork.be


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.