Vlaams EnergieBedrijf mikt op 40 miljoen besparingen bij overheid

Economie 9/05/2014 12:36:23

Vanaf 1 januari 2015 kunnen alle Vlaamse overheidsinstanties voor energieaankopen terecht bij Vlaams EnergieBedrijf. CEO Dirk Meire: "Dat is ook winst voor de belastingbetaler"

Lees hieronder verder   
Verwant

Zonneauto Solar Team Twente kleiner door gebruik ander type zonnecel

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

Blijf op de hoogte inzake WKK en warmtenetten - uitnodiging

Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

Methaan interessant voor energie-opslag uit zon en wind

Groene waterstof alleen rendabel bij hoge gasprijzen en streng beleid

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(21/3) GBM Works test vibro-drillen van monopiles

(20/3) Brussels Airport bekroond als leider EU-project Airport Operations Plan

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – Alle Vlaamse overheidsinstanties hoeven zich vanaf 1 januari 2015 niet langer bezig te houden met ingewikkelde aanbesteding om de kostprijs van hun energieaankopen te drukken. Dat stelt het Vlaamse Energiebedrijf.

Vanaf deze datum kunnen ze namelijk terecht bij het VEB – het 'Vlaams EnergieBedrijf' – dat als aankoopcentrale zal optreden en als één van zijn opdrachten opdracht meekreeg om prijs van de energiefactuur van de Vlaamse overheidsinstanties te drukken door goedkoper energie aan te kopen.

Voor de aankoop kiest het VEB voor de kortetermijnmarkt, met andere woorden voor uur- en dagprijzen in plaats van een vaste jaarprijs.

"Een studie van de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas (CREG) toont aan dat energieaankopen op de kortetermijnmarkt over meerdere jaren genomen tot 10% goedkoper zijn dan aankopen op de langetermijnmarkt." Uit simulaties voor overheidsdiensten blijkt naar verluidt dat de winst zelfs kan oplopen tot 15%.

Naast het verminderen van de aankoopprijs streeft het VEB ernaar om ook het verbruik te drukken. Omdat veel overheidsgebouwen verouderd zijn, zal een team van efficiëntie-experten de verbruiksgegevens analyseren en maandelijks de afwijkende verbruiken verder onderzoeken.

CEO Dirk Meire: “Het energieverbruik van de Vlaamse Overheid bedraagt ongeveer 300 miljoen euro. Het is onze ambitie om die kost met 40 miljoen euro te verlagen. Een win-win met andere woorden voor overheid én belastingbetaler.” << (Bert Belmans) (foto: VEB, Dirk Meire)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg-project New-C-Land zet in op productie biomassa

Het doel is om ongebruikte of marginale gronden tussen Wallonië, West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk in kaart te brengen en te beplanten met non-food-gewassen voor de productie van biomassa.

Bacteriën zorgen voor minder broeikasgassen

Anammoxbacteriën verslinden stikstofmonoxide wat voorkomt dat andere bacteriën deze stof omzetten naar broeikasgas distikstofmonoxide, aldus onderzoek van onder meer de Radboud Universiteit.

Priority Software verwerft Optimize Group - bedrijfsnieuws

Door de acquisitie van ‘Optimize Group’ kan Priority Software haar aanwezigheid in West- Europa versterken en zo het snelgroeiende klantenbestand in deze regio nog beter van dienst zijn.

VUB-leerstoel gefinancierd door 4 ingenieursbedrijven (+fotoreportage)

Vrijdag tekenden de VUB, de ULB en de vier grote ingenieursbedrijven een akkoord voor de financiering van de nieuwe leerstoel Infrastructuur Assetmanagement en Levenscyclus Planning.

Automation 2019, samen met Empack en Logistics & Distribution

Na het succes van 2017 vinden Empack, Automation en Logistics & Distribution in 2019 opnieuw gelijktijdig plaats op 3 en 4 april 2019 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (Nederland).

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners