Google neemt specialist in kunstmatige intelligentie over

Economie 29/01/2014 16:04:50

De Amerikaanse zoekmachinegigant betaalt 363 miljoen euro voor DeepMind, een toonaangevend bedrijf in deze sector, aldus kenners.

Lees hieronder verder   
Verwant

Siemens toonaangevend leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen - techniek

Rockwell Automation heeft Israëlische cybersecurity expert overgenomen

Makerchips gaan industrieel - artikel

Port of Antwerp, Borealis, Covestro connecteren al met 5G-testnetwerk

5 technologische trends die industrie in 2020 vormgeven - opinie

Nieuwe methoden voor bodemkartering dankzij drones

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Machinery Directive inc. CE marking

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 4 februari 2020

Prototyping

Kortrijk Xpo

van 5/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(23/1) Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

(22/1) Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

(20/1) Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

(20/1) Interne reorganisatie Elia afgerond

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Het Londense bedrijf DeepMind is opgericht door neurowetenschapper en voormalig schaakwonder Demis Hassabis, Mustafa Suleyman en Shane Legg.

Het drie jaar oude bedrijf is gericht op Deep Learning: het ontwikkelen van computertechnologie die in staat is de werking van het menselijk brein na te bootsen.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het herkennen van voorwerpen of gemoedstoestanden, het voorspellen van gedrag of het beter worden in het uitvoeren van bepaalde taken door opgedane ervaring. De eerste commerciële toepassingen van het bedrijf zijn gericht op simulaties, videospellen en een aanbevelingensysteem voor e-commerce.

Kenners stellen dat DeepMind een heel belangrijke speler is waar het gaat om kunstmatige intelligentie, aldus technologiesite Re/code. Het bedrijf zou al voor ruim 50 miljoen dollar aan investeringen hebben opgehaald.

Verschillende miljardairs behoren tot de investeerders in DeepMind, zoals Skype and Kazaa ontwikkelaar Jaan Tallinn. Ook Founders Fund en Horizons Ventures ondersteunen het bedrijf financieel.

Naar verluidt heeft het bedrijf zo’n vijftig medewerkers in dienst en is het druk in de weer om talent voor de neus van Google, Facebook and Baidu weg te kapen. Facebook had ook interesse in DeepMind, maar die besprekingen liepen vorig jaar om onbekende reden spaak.

Voor Google zou het de grootste Europese overname tot nu toe zijn, waarbij Google CEO Larry Page de overname eigenhandig begeleidde. Google zou de technieken van DeepMind vooral willen gebruiken om de resultaten van hun zoek- en vertaalmachines te verbeteren. Ook is het in te zetten voor hun spraaktechnologie en het creëren van een zelf lerend systeem in Google Glass.

Er is veel speculatie gaande in de technologiesector wat deze overname betekent in het licht van de eerdere overnames van Nest, maker van thermostaten en brandalarmen, en robotgigant Boston Dynamics.

Dit bedrijf bouwt onder andere onderzoeksrobots voor het Pentagon, met BigDog - een robot bestemd voor het Amerikaanse leger - als kroon op hun werk. << (Lydia Heida) (foto: Spencer E Holtaway)


Video:
de Big Dog van Boston Dynamics

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

De opgeschaalde perovskiet-zonnemodules, ontwikkeld door Solliance-partners TNO, imec en de TU/e hebben drie kritische stabiliteitstests doorstaan. Een mijlpaal voor deze technologie.

IP65-voedingsmodule breidt decentrale servo-aandrijvingssysteem uit

Het decentrale aandrijvingssysteem AMP8000 biedt optimale ondersteuning voor implementatie van modulaire machineconcepten. Het is mogelijk om het hele systeem direct naar de machine te verpl

Eetbare insecten bevatten weinig vervuilende stoffen

UAntwerpen onderzocht de potentiële aanwezigheid van gevaarlijke organische chemicaliën in insecten. Hieruit blijkt dat de chemische besmetting van insecten over het algemeen laag is.

Yves Bonte wordt CEO van DOMO Chemicals

De raad van bestuur van DOMO Chemicals heeft Yves Bonte benoemd als opvolger van de huidige CEO Alex Segers vanaf februari 2020. Deze laatste stond sinds 1994 aan de leiding van het bedrijf.

Nieuwe 300 mm waferfabriek van Bosch ligt op schema - artikel

Bosch bouwt in Duitse Dresden een nieuwe fabriek voor de productie van 300 mm siliciumwafers. Dit RB300 Wafer Lab wordt zijn grootste investering ooit: één miljard euro.

Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

Barbro Melgert, adjunct hoogleraar Immunologie aan het UMCG/RUG, is gespecialiseerd in longziekten en onderzoekt microplastics in het binnenmilieu van huizen. Met opvallend resultaat.

LHCb-experiment vindt nieuwe hints voor afwijkingen bekende deeltjesfysica

Een analyse van metingen aan botsende protonen uit de LHC-versneller suggereert dat elektronen, muonen en tau-deeltjes ook in hun interactie met andere deeltjes verschillen, naast hun massa.

Laserpionier gaat voluit voor precisie

“Steeds de limieten opzoeken van wat met laser haalbaar is, is wat ons het best beschrijft”, zegt Paul Raymaekers die in 1988 Raytech oprichtte. Laser werd nog als disruptieve technologie gezien.

L. TAS & Co officieel Belgisch verdeler SPX Cooling Technologies

SPX Cooling Technologies, marktleider in het ontwerp en de fabricage van koeltorens en andere gespecialiseerde warmtewisselaars, heeft L. TAS & Co aangesteld als Belgisch verdeler. Deze laatste zal zich bezighouden met engineering en verkoop van nieuwe koeltorens en componenten voor industriële en HVAC-markttoepassingen. >>

Partners