• 14/11/2013

Acquia op één na snelste technologiegroeier in Noord-Amerika (+video)

Acquia, het bedrijf van Dries Buytaert, moet slechts één onderneming laten voorgaan als snelst groeiende technologiebedrijf van Noord-Amerika.

Trefwoorden: #acquia, #dries buytaert, #drupal, #ict, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: YouTube / Acquia )

ENGINEERINGNET.BE – Dries Buytaert, de Vlaamse oprichter van Drupal en Acquia, het bedrijf dat diensten rond Drupal verleend, blijft hoge ogen gooien in de Verenigde Staten.

Nog in september belandde Acquia in de exclusieve Inc 500 ranking van Forbes op de 108ste plaats dankzij een omzet groei van 3.100 procent in drie jaar. Toen was het ook het op zeven na snelst groeiende softwarebedrijf.

Nu prijkt het met een groei van 84.171% (!) op de tweede plaats in Deloitte's Technology Fast 500.

Deze lijst kijkt niet over een periode van drie maar van vijf jaar – tussen 2008 en 2012 - naar de omzetgroei van in Noord-Amerika gevestigde bedrijven in de sectoren media, telecommunicatie, gezondheidszorg en cleantech. Enkel het Amerikaanse Rocket Fuel deed het met een groei van 208.897% nog beter.

Buytaert is de bedenker van Drupal, een set van tools om websites te ontwikkelen en te beheren. Maar omdat hij dit als open source software in de markt zette, richtte hij ook Acquia op om klanten die van Drupal gebruik maken te begeleiden.

Dat commerciële bedrijf heeft intussen wereldwijd meer dan 4.000 organisaties als klant en biedt ontwikkelaarstools, cloudoplossingen en wereldwijde expertise rond Drupal.

Drupal zelf telt méér dan 1 miljoen leden, waaronder zowat 30.000 ontwikkelaars die effectief code schrijven om het systeem te verbeteren.

Internationaal werkt Acquia bijvoorbeeld samen met Twitter en Warner Music. In de Benelux zijn onder meer de Europese Commissie, KPN, Mobistar, bpost, BAM en Persgroep/VNU klant.


(Bert Belmans)

VIDEO