• 09/10/2013

Nieuw 'industrial automation' event in Brabanthal Leuven

In september 2014 vindt nieuwe, kleinschalige vakbeurs over industriële automatisering plaats: INE, het Indumation Network Event, een spin-off van de grote automatiseringsbeurs Indumation.

Trefwoorden: #d'haveloose, #indumation network event, #industrial automation, #ine, #techniek, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Expoadvice, Karl D'haveloose )

ENGINEERINGNET.BE -- Ook beursinrichters moeten ergens groei zoeken, zou je kunnen stellen. Zo komt organisator Invent Media nu met een spin-off van zijn grote vakbeurs Indumation door een 'networking'-event in te richten: INE, of het 'Indumation Network Event'.

INE wordt een eendagsgebeuren, hooggespecialiseerd, 'waar de zaakvoerders, het management en de directie van industriële bedrijven en een 80-tal leveranciers van technologie en oplossingen voor industriële automatisering elkaar ontmoeten', aldus de organisatie. Het zal voortaan plaatsvinden in de jaren dat er geen Indumation-vakbeurs is, volgend jaar in de Brabanthal te Leuven.

Dat is alvast een pad in de korf van vakbeursorganisator easyFairs: die richt precies in de even jaren Engineering & Automation in (op 14 & 15 mei 2014), een beurs over identiek hetzelfde thema. Tot nu was het zo dat deze nichebeurs qua datum mooi afwisselde met Indumation: de ene in de even, de andere in de oneven jaren.

Dat was voor iedereen een goede zaak: het was financieel haalbaar voor de exposerende leveranciers – die geen dubbel budget dienden te voorzien of een keuze te maken, en tegelijk efficiënt voor de technische bezoeker, want ondanks alles: zoveel innovatie en nieuwe systemen vallen er elk jaar in 'industrial automation' nu ook weer niet te rapen, zeker niet lokaal.

Zelf ziet inrichter Invent Media het nieuwe INE-event eerder als een 'low cost PR-actie'. Managing Director Karl D'haveloose: "Op de beursvloer van INE zal geen verkoopsdruk hangen: het fungeert veeleer als een platform om te ontdekken welke opportuniteiten of partnerships er allemaal mogelijk zijn. INE komt er trouwens op vraag van de bedrijven zelf en is dus geen concurrent voor Indumation."

"We richten ons tot de beslissingsnemers - het hoger kader of technisch personeel - waarvoor we de locatie omtoveren tot een stijlvol decor, waar leveranciers in speciaal daarvoor bestemde moodboxes en -lounges hun relaties kunnen ontvangen."


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
INE, 18 september 2014, Brabanthal Leuven