• 27/09/2013

Fusie van drie maritieme dienstverleners in Antwerpse haven

Drie dienstverleners in Antwerpse haven fuseren tot MAC². Hun werkterrein: industriële cleaning van schepen, maar ook van vrachtwagens en spoorvoertuigen.

Trefwoorden: #Cleaning, #industrial cleaning, #mac, #machiels, #marpobel, #onderhoud

Lees verder

Nieuws

( Foto: Marpobel )

ENGINEERINGNET.BE -- BOS, Marpobel en MAC, drie maritieme dienstverleners in de haven van Antwerpen gaan voortaan samen verder onder de naam MAC².

Door de fusie ontstaat een bedrijf dat zowat 63 mensen tewerkstelt en 12 schepen in de vaart heeft. Volgens de aandeelhouders, het Hasseltse Machiels (BOS/Marpobel), Marnix Verbeke en Patrick Vanden Abeele (Mac) zijn de activiteiten van de drie verdrijven 'complementair'.

Patrick Vanden Abeele, afgevaardigd bestuurder van MAC², daarover: “MAC staat sterk in de maritieme sector en BOS/Marpobel beschikt over 1.300 meter kade met uitbreidingsmogelijkheden. Dat geeft ons een basis om ons servicepakket makkelijker te vergroten. Dat geldt ook voor onze collietransportservice, een ruim te interpreteren post- en pakketdienst van en naar het schip, die we verder gaan uitbouwen.”

Een belangrijke focus van de nieuwe firma zal naar verluidt liggen op maritieme cleaning voor zowel de zee- als binnenvaart, maar ook van vrachtwagens, treinstellen, tanks, reservoirs en motoren.

Emiel Philipsen van Group Machiels over de reden voor de fusie: "Wij geloven niet meer in een lineaire economie met een begin en een einde, maar veeleer in een duurzame circulaire economie waarbij aan alle producten die aan het einde van hun lifecycle gekomen zijn, een nieuwe nuttige en economisch waardevolle herbestemming kan gegeven worden."


(Bert Belmans)