Eplan draagt Autodesk-activiteit over aan nieuw zusterbedrijf Kuttig

Bedrijfsnieuws 19/08/2013 16:32:03

Kuttig Computeranwendungen, één van Duitslands grootste Autodesk-partners, maakt voortaan deel uit van Friedhelm Loh Group. Daardoor krijgt Eplan een nieuwe rol binnen de groep toebedeeld.

Lees hieronder verder   
Verwant

Investeren in ManuTech start- en scale-ups populair in Antwerpen of Leuven

Umicore neemt nieuwe Koreaanse productiefabriek in gebruik

Studententeam wil prijzen pakken met nieuwe elektrische racewagen

GBM Works test vibro-drillen van monopiles

3D geprint poreus mes snijdt onder druk

Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET – De Duitse Friedhelm Loh Group, het moederbedrijf van onder meer Eplan en Rittal, zet zijn pionnen voor de toekomst uit. Het heeft net Kuttig, een grote Autodesk-partner in Duitsland, voor een niet nader genoemd bedrag weten in te lijven.

Daarmee versterkt het zijn softwarepoot, die tot nu alleen bestond uit Eplan, dat zowel elektrisch als mechanisch georiënteerde software ontwikkelt. Kuttig vult dat aan met expertise op het gebied van ontwerp- en PLM-software van Autodesk.

De overname gaat gepaard met verschuivingen binnen de bedrijfsstructuur. Zo zal Eplan – tot nu ook een Autodesk Reseller – al zijn activiteiten op het vlak van mechanica overdragen aan het nieuwe zusterbedrijf Kuttig. Daardoor ziet dat laatste bedrijf zijn omzet op vlak van Autodesk-producten in één klap verdubbelen.

Maximilian Brandl, zaakvoerder van Eplan en verantwoordelijk voor de integratie van beide ondernemingen: “Pas wanneer men het totaalproces van de klant optimaliseert, ontstaat voor hem een echte meerwaarde. Centrale rol binnen dit proces is weggelegd voor de integratie van de drie voornaamste disciplines mechanica, elektronica en software. Met de experten van Kuttig aan boord zal onze positie aanzienlijk verbeteren."

Wat de overname voor de Belgische en Nederlandse Eplan-klanten betekent, bijvoorbeeld op het vlak van support, is niet duidelijk. Wel laat de groep in een mededeling weten dat Eplan 'zich voortaan zal toeleggen op de integratie van de verschillende disciplines'.

Vast staat wel dat de ondernemingsalliantie van Eplan, Rittal en (het eind mei 2013 ook al overgenomen) Kiesling alvast in Duitsland voortaan over een stevig uitgebreid competence center voor mechatronische CAD- en PLM-oplossingen beschikt. << (Bert Belmans) (foto: Rittal, Friedhelm Loh - directievoorzitter van de Friedhelm Loh Group)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

Belgische textielinnovaties vallen in de prijzen (+fotoreportage)

Begin deze week heeft de Textirama Foundation, samengesteld uit Belgische textielondernemers, de allereerste innovatie-awards in de textiel uitgereikt aan textielinnovaties uit eigen land.

Nieuwe nanosensor detecteert kanker-biomarkers in druppel bloed

Universiteit Twente en Wageningen Universiteit ontwikkelden een nanosensor voor nauwkeurige detectie van biomarkers voor kanker: van 10 tot een miljoen deeltjes per microliter.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners