Braziliaanse olie-industrie bestelt voor 1 miljard bij IHC Merwede

Economie 12/08/2013 10:08:29

Scheepvaartbedrijf uit Nederlandse Sliedrecht mag in opdracht van Braziliaanse olie-industrie zes pijpenleggers bouwen. Goed voor 1 miljard euro omzet.

Lees hieronder verder   
Verwant

DEME neemt krachtige en milieuvriendelijke snijkopzuiger in gebruik

BAM gevraagd voor bouw Canadese haventerminal

Jan De Nul neemt offshore installatieschip in gebruik

Sweco blijft op overnamepad

AWV schakelt Arcadis in voor advies rond tunnelbeheer

BM Engineering heeft Studiebureel Stranger overgenomen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

(6/2) 10 nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

(6/2) P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.NL -- De zes 550-ton pijpenleggers gaan de olievelden voor de kust van Brazilië mee helpen ontwikkelen. Deze order is de grootste uit de geschiedenis van IHC Merwede.

De opdrachtgevers zijn Subsea 7 en Seabras Sapura, een partnerschap tussen SapuraKencana en Seadrill. De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas zal de schepen uiteindelijk gaan inzetten voor de ontwikkeling van olievelden die op meer dan 2500 meter diepte liggen.

Als eerste levert IHC Merwede drie compleet uitgeruste pijpenleggers aan Seabras Sapura. Ook gaat het bedrijf personeel van Seabras Sapura trainen door middel van een simulator voor het aanleggen van pijpen. Momenteel werkt het bedrijf al aan drie andere schepen voor Seabras Sapura.

De drie schepen voor Subsea 7 krijgen hetzelfde ontwerp als het onlangs opgeleverde schip 'Seven Waves'. Deze nieuwste opdracht brengt het totaal aantal schepen dat IHC Merwede voor Subsea 7 bouwt op zeven.

De nieuwe order wordt grotendeels uitgevoerd op de werven van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk. De klus biedt 4.000 mensen bij IHC en toeleveranciers werk. De oplevering van de schepen is gepland tussen de eerste helft van 2015 en de tweede helft van 2016.

IHC Merwede heeft meer dan 3000 werknemers in Nederland en op locaties elders in de wereld. Het bedrijf ontwerpt en bouwt geavanceerde vaartuigen en apparatuur voor met name offshore-activiteiten. Tot de klanten behoren olie- en gasconcerns, baggerbedrijven en overheden.

Onlangs verwierf de Rotterdamse investeerder Cees de Bruin via zijn Indofin Group een meerderheidsbelang van 62% in het scheepvaartbedrijf. << (LH) (foto: IHC Merwede)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

5 miljoen euro uit Interreg 2 Seas-fonds voor provincie Antwerpen

Europa investeert via het Interreg 2 Seas-fonds 5 miljoen euro in 9 nieuwe projecten in de provincie Antwerpen. 5 projecten rond sociale thema’s en 4 rond duurzame energie en klimaatadaptie.

Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Antwerps sorteercentrum bpost bedekt met 10.000 m² zonnepanelen

De 3.700 fotovoltaïsche panelen met capaciteit van 1 megawatt werden geïnstalleerd door ENGIE Fabricom. bpost heeft nu in totaal 33.000 m² zonnepalen op zijn verschillende Belgische gebouwen

Zal Artificiële Intelligentie rol gaan spelen bij recrutering?

Wervingsbureau Michael Page analyseerde tijdens een onderzoek de technologieën en tendensen die de werkomgeving en competenties van morgen zullen bepalen en er een impact op zullen hebben.

Brugse campus opent labo voor onderzoek naar kunststoffen

In het laboratorium ‘Nieuwe Materialen’ kunnen studenten en wetenschappers onderzoek doen naar nieuwe kunststoffen, om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan ecologische uitdagingen.

IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

SPIE sleept een contract met IONITY in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa tegen 2020.

België en ESA akkoord over grondstation in Redu

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed, dat instemt met het akkoord tussen België en het Europees Ruimteagentschap (ESA) over het centrum van ESA in Redu.

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

M+R is uitgegroeid tot het Benelux-event voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste Europese (petro)chemiecluster nl. Antwerpen. Bezoek de beurs van 27-28 maart in Antwerp Expo.

Rexroth hydraulisch aggregaat bespaart ruimte en energie

De nieuwe CytroBox hydraulische krachtbron van Bosch Rexroth biedt met zijn intelligente, energie-efficiënte modulaire ontwerp een oplossing voor het middelmatige vermogensbereik van 7,5 tot 30 kW. Door IoT-technologieën te integreren, effent het ook de weg voor implementatie van Industry 4.0-concepten. <<

Partners