Braziliaanse olie-industrie bestelt voor 1 miljard bij IHC Merwede

Economie 12/08/2013 10:08:29

Scheepvaartbedrijf uit Nederlandse Sliedrecht mag in opdracht van Braziliaanse olie-industrie zes pijpenleggers bouwen. Goed voor 1 miljard euro omzet.

Lees hieronder verder   
Verwant

Sweco en BG Ingénieurs Conseils renoveren Brusselse tunnels

DEME neemt krachtige en milieuvriendelijke snijkopzuiger in gebruik

BAM gevraagd voor bouw Canadese haventerminal

Jan De Nul neemt offshore installatieschip in gebruik

Sweco blijft op overnamepad

AWV schakelt Arcadis in voor advies rond tunnelbeheer

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Safe design according to A&B standards

Pilz Zonhoven

dinsdag 21 mei 2019

EPLAN Virtual Fair

online sessies

dinsdag 21 mei 2019

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.NL -- De zes 550-ton pijpenleggers gaan de olievelden voor de kust van Brazilië mee helpen ontwikkelen. Deze order is de grootste uit de geschiedenis van IHC Merwede.

De opdrachtgevers zijn Subsea 7 en Seabras Sapura, een partnerschap tussen SapuraKencana en Seadrill. De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas zal de schepen uiteindelijk gaan inzetten voor de ontwikkeling van olievelden die op meer dan 2500 meter diepte liggen.

Als eerste levert IHC Merwede drie compleet uitgeruste pijpenleggers aan Seabras Sapura. Ook gaat het bedrijf personeel van Seabras Sapura trainen door middel van een simulator voor het aanleggen van pijpen. Momenteel werkt het bedrijf al aan drie andere schepen voor Seabras Sapura.

De drie schepen voor Subsea 7 krijgen hetzelfde ontwerp als het onlangs opgeleverde schip 'Seven Waves'. Deze nieuwste opdracht brengt het totaal aantal schepen dat IHC Merwede voor Subsea 7 bouwt op zeven.

De nieuwe order wordt grotendeels uitgevoerd op de werven van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk. De klus biedt 4.000 mensen bij IHC en toeleveranciers werk. De oplevering van de schepen is gepland tussen de eerste helft van 2015 en de tweede helft van 2016.

IHC Merwede heeft meer dan 3000 werknemers in Nederland en op locaties elders in de wereld. Het bedrijf ontwerpt en bouwt geavanceerde vaartuigen en apparatuur voor met name offshore-activiteiten. Tot de klanten behoren olie- en gasconcerns, baggerbedrijven en overheden.

Onlangs verwierf de Rotterdamse investeerder Cees de Bruin via zijn Indofin Group een meerderheidsbelang van 62% in het scheepvaartbedrijf. << (LH) (foto: IHC Merwede)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Engineeringnet Magazine 146 onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Bouw van een ’nieuwe generatie’ waterstofproductie-eenheid gestart

Air Liquide is onlangs van start gegaan met de bouw van een "nieuwe generatie" waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners