Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Verwant

Jan Bosschem wordt CEO bij sectorfederatie ORI

Grontmij ontwerpt drie nieuwe stelplaatsen voor De Lijn

Cimcil overgenomen door Moore Stephens

Diestse slachthuissite wordt woonomgeving

Europese commissie laat veiligheid op cruiseschepen en havens onderzoeken

Nieuw NAVO hoofdkwartier 85 miljoen euro duurder

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Actief op zoek naar een nieuwe functie als werknemer of een opdracht als zelfstandige? Meld je aan bij Engineeringnet Techpost
Meest gelezen nieuws

Uniek samenwerkingsplatform voor meer laadpalen in de stad

Kaspersky Labs voorspelt APT bedreigingen voor 2015

Water op aarde dan toch niet afkomstig van kometen

Revamping ArcelorMittal Gent: koudwalserij houdt machines up to date - artikel

OVAM en Recupel weerleggen tendentieuze berichtgeving VRT-journaal

Belgische baggeraars slepen monstercontracten binnen voor Suez kanaal

Agenda

Hydraulica niveau 2

Festo Brussel

van 28/04/2015 tot 9/06/2015

Veilig werken aan elektrische installaties BA4/BA5

Festo Brussel of in uw bedrijf

van 15/06/2015 tot 16/06/2015

Keuze van de redactie

(28/5) Marc Coucke investeert nu ook in spin-off van imec

(26/5) De Francqui prijs gaat naar wiskundige Stefaan Vaes

(21/5) Nieuw ziekenhuis AZ Maria Middelares voorziet patiënt-bewakingssystemen

(21/5) Koud water uit Indische Oceaan moet Frans departement koelen

(18/5) Eandis twijfelt over nut verdere uitbouw aardgasdistributie

(12/5) Imec en JSR kondigen uitgebreidere samenwerking aan

>> Meer blikvangers
Bedrijfspagina's

Boskalis licht boorplatform voor onderhoud op Dockwise Vanguard
Economie 8/08/2013 12:34:38

Bij gebrek aan droogdok, laadt Boskalis boorplatform op zijn Dockwise Vanguard om inspecties en reparaties uit te voeren aan zones onder de waterlijn.

ENGINEERINGNET -- Boskalis heeft zijn Dockwise Vanguard op een spectaculaire manier ingezet voor onderhoud. Bij gebrek aan een droogdok in de regio, kwam het bedrijf met de oplossing om een halfafzinkbaar boorplatform in de Middellandse Zee uit het water te lichten, zodat de onderzijde bereikbaar was voor inspectie en onderhoud.

De Dockwise Vanguard was aanvankelijk gebouwd om grote, zware stukken over zee te vervoeren, maar het project met het boorplatform is voor Boskalis naar eigen zeggen 'van strategisch belang', omdat er ook een andere markt mee aangeboord kan worden: die van het onderhoud. Daarbij wordt de Vanguard letterlijk als een drijvend droogdok ingezet.

Bij dit project waren overigens meerdere divisies betrokken, waaronder dochterfirma SMIT, dat vooraf inspecties en tijdelijke reparaties onder de waterlijn mocht uitvoeren. 'Dat bewijst hoe veelzijdig onze Dockwise Vanguard wel is', aldus Boskalis, 'maar ook dat we voor zulke projecten maritieme diensten en materieel van over de gehele breedte van de onderneming kunnen aanbieden'.

Het maritieme bedrijf haalde onlangs een eerste opdracht binnen voor het vervoeren van een FPSO (Floating Production,Storage and Offloading unit), die nu dus gevolgd werd door deze droogdokklus. << (Bert Belmans) (foto: Boskalis)

 
Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rittal RiLine: gelijk- en wisselstroom voor het eerst op één rail - techniek

Als eerste producent wereldwijd biedt Rittal een beproefd railsysteem aan, dat optimaal geschikt is voor zowel AC- als DC-toepassingen.

Geert Bourgeois toont zich koningsgezind

Geert Bourgeois, Vlaams minister van onroerend erfgoed, kent een premie van 182.000 euro toe voor de restauratie van de Koningsmolen in de Landense deelgemeente Eliksem.

Levensreddende app ’EVapp’ krijgt ondersteuning van iMinds

‘Emergency Volunteer Application’ (EVapp) onderzoekt hoe we er met hedendaagse technologie voor kunnen zorgen dat mensen in nood sneller hulp kunnen krijgen.

RS Components breidt assortiment 3D-DLP-desktopprinters uit - techniek

RS Components heeft onlangs zijn assortiment 3D-DLP-desktopprinters uitgebreid met professioneel systeem van marktleider EnvisionTEC.

Economische dynamiek rond diepe geothermie stimuleren

Om de economische dynamiek rond geothermie te stimuleren, organiseerden Voka KvK-Kempen en Smart Grids Flanders op 4 mei een handelsmissie naar Grünwald.

Onderzoek: nieuwe inzichten in strategie tegen alzheimer

Een typisch kenmerk in de hersenen van iemand met de ziekte van Alzheimer is de aanwezigheid van onoplosbare aggregaten van het Tau-eiwit.

Frankrijk kiest consortium voor bouw twee nieuwe 500 MW-offshore windparken

De Franse overheid heeft het consortium van Engie (GDF Suez), DP Renewables, Neoen Marine en Areva geselecteerd voor de bouw en exploitatie van de offshore windparken nabij Le Tréport en Yeu

De Francqui prijs gaat naar wiskundige Stefaan Vaes

Professor Stefaan Vaes, Faculteit Wetenschappen - KUL, heeft de Francqui-prijs gewonnen. Dit is de belangrijkste wetenschappelijke onderscheiding in België.

Imog start bouw CNG-tankinstallatie

Op de Imog-site in Harelbeke zijn de werken gestart voor de bouw van een CNG-tankinstallatie. Die moet tegen begin oktober operationeel zijn.

Colruyt opent nieuw distributiecentrum in Henegouwen

Op vrijdag 22 mei huldigde Colruyt Group officieel zijn nieuwe logistieke centrum in Ath/Lessines in. De site kwam er dankzij de steun van de Europese Unie en het Waalse Gewest.

Nieuwe publiek-privé partnerschap voor ontwikkeling onshore projecten

Wind4Flanders is een publiek-privé partnerschap tussen Electrabel en 5 financierings-intercommunales voor de ontwikkeling van onshore projecten in Vlaanderen.

NMBS bespaart door modernisering en renovatie bestaande vloot

In deze tijden van besparingen wil overheidsbedrijf NMBS de kwaliteit van zijn materiaal blijven verbeteren. De renovatie van de bestaande vloot is hier een concreet voorbeeld daarvan.

Tara Oceans expeditie toont belang van plankton aan

Bij de longen van de wereld denkt iedereen spontaan aan het tropisch regenwoud, maar dat doet afbreuk aan onze oceanen. De weelde aan plankton is namelijk onze belangrijkste zuurstofbron.

Engagor overgenomen door Clarabridge

Clarabridge, leverancier van softwareoplossingen voor Customer Experience Management (CEM), heeft Engagor, platform voor realtime webcare en engagement via sociale media, overgenomen.