Eplan sluit deal met Siemens voor elektrische ontwerpsoftware

Bedrijfsnieuws 25/07/2013 16:35:57

Eplan is een 'Siemens PLM Solution Partner' geworden. Dat betekent dat u zich voortaan een combinatie van Eplan's elektrische ontwerpsoftware en het Siemens' PLM-platform kunt aanschaffen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Natuurkundigen koelen mengsel van atomen en ionen tot quantumregime

1 op de 5 Vlaamse bedrijven niet bezig met cybersecurity

ML6 : focus op AI - artikel

1,8 miljoen euro voor Belgische big-datamarktleider in de zorgsector

Trafiek op internetknooppunt BNIX groeide met 31%

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET – Half april 2013 hebben Eplan - een dochteronderneming van Duits kastenbouwer Rittal - en Siemens PLM een akkoord gesloten. Daarmee is Eplan voortaan een Solution Partner van Siemens PLM, een onderdeel van de 'Industry Software'-tak van het Duitse engineeringconcern.

In de praktijk betekent dit dat Eplan voortaan ook gebruik kan maken van de PLM-omgeving van Siemens. Die software heeft al een brede klantenbasis wereldwijd, waardoor Eplan meteen toegang krijgt tot een brede waaier aan nieuwe potentiële klanten.

Anderzijds dicht Teamcenter van Siemens een lacune in de Eplan-software: tot nu was deze eerder 'stand alone', en kon het elektrisch ontwerp niet ingeschoven worden in het digitale productcreatieproces van gebruikers van PLM-software .

Via PLM kunnen bijvoorbeeld verschillende teams, verspreid over de hele wereld, tegelijk aan ontwerpen werken, zonder dat de consistentie van de data in het gedrang komt.

Eplan heeft daarvoor een universele module ontwikkeld die zijn software integreert in PLM-systemen. Daar heeft Siemens van zijn kant op ingehaakt via een 'integratie unit' die met deze module is verbonden. Alvast Teamcenter-gebruikers kunnen zo het elektrisch ontwerp in hun digitale productmodel inschuiven.

Maximilian Brandl, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eplan, is blij met de ontwikkeling: "De integratie van ons platform in Teamcenter opent voor ons veel deuren in de groeiende markt van PLM-oplossingen. "

Onduidelijk is evenwel of het om een exclusief akkoord gaat met deze PLM-leverancier of dat er nog samenwerkingen met andere PLM-softwareontwikkelaars volgen. << (Bert Belmans) (foto: Eplan, Maximilian Brandl)

ACHTERGROND
Eplan is een dochteronderneming van Rittal International en daarmee onderdeel van de Friedhelm Loh Group, met wereldwijd 11.500 werknemers en een omzet in 2011 van 2,2 miljard euro. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

Belgische textielinnovaties vallen in de prijzen (+fotoreportage)

Begin deze week heeft de Textirama Foundation, samengesteld uit Belgische textielondernemers, de allereerste innovatie-awards in de textiel uitgereikt aan textielinnovaties uit eigen land.

Nieuwe nanosensor detecteert kanker-biomarkers in druppel bloed

Universiteit Twente en Wageningen Universiteit ontwikkelden een nanosensor voor nauwkeurige detectie van biomarkers voor kanker: van 10 tot een miljoen deeltjes per microliter.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners