• 27/06/2013

Limburg op zoek naar 133 ingenieurs

Voka, de Kamer van Koophandel en de VDAB hebben een jobbeurs georganiseerd ten einde de 133 openstaande vacatures aan te vullen.

Trefwoorden: #Kamer van Koophandel Limburg, #VDAB, #VOKA

Lees verder

HR

( Foto: Voka )

ENGINEERINGNET.BE -- Tijdens deze jobbeurs hadden 27 bedrijven hadden maar liefst 133 vacatures te bieden. De beurs kon rekenen op 155 bezoekers. De kandidaten die naar de jobbeurs afzakten waren zowel ervaren ingenieurs als ingenieurs in spe.

In navolging van het overweldigend succes van de jobdating voor ingenieurs vorig jaar, organiseerde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in samenwerking met VDAB dit jaar voor de tweede maal een jobbeurs specifiek gericht op ingenieurs.

Het opzet is de ingenieurs in contact te brengen met de bedrijven die openstaande vacatures vacant hebben. Op de beurs hopen ze dan ook de geschikte kandidaten te vinden voor hun openstaande vacatures.

Het initiatief krijgt een positieve terugkoppeling van zowel de bedrijven als de kandidaten. De verschillende standen van de bedrijven bieden vooral informele gesprekken aan. De kandidaten hebben hierdoor minder last van drempelvrees.

De 27 standhouders werkgevers uit diverse sectoren zoals bouw, industrie, adviesbureaus zijn allen op zoek naar ingenieurs. Dit jaar hadden de bedrijven 133 openstaande vacatures in aanbieding.

Zeer opmerkelijk waren ook de profielen van de deelnemende ingenieurs die zeer uiteenlopend waren. Veel verschillende leeftijden, diploma’s en interesses.


(LVD)