Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Economie 6/06/2013 13:26:18

Solvay kondigt plannen aan om diepgaand transformatieprogramma door te voeren in zes Europese natriumcarbonaatfabrieken. Daarbij sneuvelen 450 jobs.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

INE (Indumation Network Event)

Brabanthal Leuven

donderdag 5 maart 2020

Wordt vakbekwaam persoon stoominstallatie

Spirax Sarco Westerlo

dinsdag 10 maart 2020

Keuze van de redactie

(25/2) 8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

(24/2) Scale-up Turbulent ontwikkelde revolutionaire micro-waterkrachtcentrale

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De herstructuringsplannen van Solvay komen niet uit de lucht gevallen. Al eerder liet de onderneming weten aan een strategie te werken om zijn productie van natriumcarbonaat winstgevender en efficiënter te maken.

Natriumcarbonaat is een wit kristallijn product dat hoofdzakelijk wordt gebruikt in toepassingen zoals glas of detergenten.

In Europa heeft volgens Solvay de 'vraag geleden onder de economische teneergang die een structurele overcapaciteit heeft veroorzaakt'. Dat verklaart waarom enkel de Europese vestigingen getroffen worden. In de Green River fabriek in de VS wordt de productie – met beperkte investeringen – zelfs met 12% verhoogd.

Concreet zal de plant voor de productie in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en zal het bedrijf de capaciteit van Rosignano (Italië) gedeeltelijk afbouwen.

Daar staat tegenover dat het bedrijf naar eigen zeggen 'het volle potentieel zal benutten van zijn synthetische fabrieken in Torrelavega (Spanje) en Devnya (Bulgarije)'. De productie verschuift dus naar efficiëntere installaties.

Concreet zal de plant voor de productie van natriumcarbonaatactiviteit in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en wordt de productie in Rosignano (Italië) gedeeltelijk afgebouwd.

De Europese herstructureringsmaatregelen zullen naar verluidt ongeveer 450 jobs treffen in 2016, 'waaronder Povoa', aldus het bedrijf.

Doordat de groep veel openstaande vacatures heeft in andere vestigingen, zouden getroffen werknemers een voorkeursbehandelingen krijgen bij de aanwerving.

Solvay in een mededeling: 'Deze maatregelen zullen onze jaarlijkse kostenbasis voor natriumcarbonaat verbeteren met 100 miljoen euro in 2016, vergeleken met 2012'. << (BB) (foto: Solvay, soda ash plant in Bulgaarse Devnya)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

Montis Biosciences gebruikt de interactie tussen onze natuurlijke afweercellen en tumoren om met behulp van therapieën de immuunreacties van ons lichaam tegen kankercellen aan te sturen.

Betere beeldschermkwaliteit met milieuvriendelijke kwantumdots

UGent spin-off QustomDot is pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke kwantumdots, innovatieve materialen die het kleurengamma en de energie-efficiëntie van beeldschermen verbeteren.

Motoren Francoys heeft Pump Fleet Services overgenomen

Zowel Motoren Francoys uit Melle als Pump Fleet Services uit Geraardsbergen zijn gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen en pompen. ‘The Rotating Company’ wordt de naam van de holding.

Techni-Mat legt focus op infra & ruwbouw

De eerste editie van Techni-Mat wordt op 25 en 26 maart in Kortrijk Xpo georganiseerd en belooft een kennisevenement voor professionals uit de branches infra en ruwbouw te worden.

Toekomstvisie over artificiële intelligentie volgens Europese Commissie

De Europese Commissie presenteerde onlangs een toekomstvisie over artificiële intelligentie. Er is actie nodig zich op de Al wereldkaart te zetten, maar te veel aan regelgeving is niet goed.

Wim Sarens: “Een lift van 40.000 ton is perfect mogelijk” - topingenieur

“Ik heb nooit gewerkt als échte ingenieur maar mijn karakter en persoon zijn daarin wel gekneed. Die basis blijft heel relevant”, zegt Wim Sarens (40), CEO bij het gelijknamige kraanbedrijf.

Gimv verwerft meerderheidsbelang in Duitse Köberl Group

Samen met de 2 bedrijfsleiders, die een minderheidsbelang behouden, zal Gimv de specialist in facility management en bouwtechnische installatiediensten, ondersteunen in hun duurzame groei.

Scale-up Turbulent ontwikkelde revolutionaire micro-waterkrachtcentrale

De micro-water­kracht­centrale kan stroom opwekken uit rivieren en waterlopen met een hoogteverschil tussen 1,5 meter en 5 meter. Een oplossing voor afgelegen gebieden met nauwelijks energie.

Master Builders Solutions lanceert innovatieve Ucrete CS

Sinds begin 2020 wordt het Ucrete-vloersysteem van Master Builders Solutions geïntroduceerd. Dit systeem bestaat uit vloersystemen met een uitgebreid kleurenpalet, onder meer met pasteltinten, voor esthetische industriële vloeren. Het heeft een verbeterde weerstand tegen chemische verkleuring en UV-licht. >>

Partners