Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Economie 6/06/2013 13:26:18

Solvay kondigt plannen aan om diepgaand transformatieprogramma door te voeren in zes Europese natriumcarbonaatfabrieken. Daarbij sneuvelen 450 jobs.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Ontwerp en berekening van houtconstructies

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 22/11/2019 tot 13/12/2019

Env. Management Systems Lead Auditor - ISO 14001

Ramada Plaza - Antwerpen

van 25/11/2019 tot 29/11/2019

Agoria Academy: Technical Writing 2019

Flow - Gent

van 26/11/2019 tot 28/11/2019

Energy Storage & Distribution

KAVA Congrescentrum, Antwerpen

dinsdag 26 november 2019

Bezoek Atem/Wieland tijdens SPS 2019 in Nürnberg

Hal 9 - stand 340 - Nürnberg messe

van 26/11/2019 tot 28/11/2019

Symposium: de toekomst van fabriceren

Antwerp Expo

dinsdag 26 november 2019

Keuze van de redactie

(18/11) Philippe Alboort van ArcelorMittal is Energiemanager van het Jaar

(18/11) Würth Belux installeert zonnedak met 978 zonnepanelen

(14/11) Auto rijdt op brandstof uit zeewier

(13/11) Wetenschappelijk onderzoek krijgt 2 miljoen euro extra subsidie

(6/11) Ontwikkeling drijvend offshore windproject in Schotse wateren

(6/11) Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De herstructuringsplannen van Solvay komen niet uit de lucht gevallen. Al eerder liet de onderneming weten aan een strategie te werken om zijn productie van natriumcarbonaat winstgevender en efficiënter te maken.

Natriumcarbonaat is een wit kristallijn product dat hoofdzakelijk wordt gebruikt in toepassingen zoals glas of detergenten.

In Europa heeft volgens Solvay de 'vraag geleden onder de economische teneergang die een structurele overcapaciteit heeft veroorzaakt'. Dat verklaart waarom enkel de Europese vestigingen getroffen worden. In de Green River fabriek in de VS wordt de productie – met beperkte investeringen – zelfs met 12% verhoogd.

Concreet zal de plant voor de productie in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en zal het bedrijf de capaciteit van Rosignano (Italië) gedeeltelijk afbouwen.

Daar staat tegenover dat het bedrijf naar eigen zeggen 'het volle potentieel zal benutten van zijn synthetische fabrieken in Torrelavega (Spanje) en Devnya (Bulgarije)'. De productie verschuift dus naar efficiëntere installaties.

Concreet zal de plant voor de productie van natriumcarbonaatactiviteit in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en wordt de productie in Rosignano (Italië) gedeeltelijk afgebouwd.

De Europese herstructureringsmaatregelen zullen naar verluidt ongeveer 450 jobs treffen in 2016, 'waaronder Povoa', aldus het bedrijf.

Doordat de groep veel openstaande vacatures heeft in andere vestigingen, zouden getroffen werknemers een voorkeursbehandelingen krijgen bij de aanwerving.

Solvay in een mededeling: 'Deze maatregelen zullen onze jaarlijkse kostenbasis voor natriumcarbonaat verbeteren met 100 miljoen euro in 2016, vergeleken met 2012'. << (BB) (foto: Solvay, soda ash plant in Bulgaarse Devnya)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

3 stappen voor de communicatie tijdens CMMS-implementatie - whitepaper

Voor, tijdens én na de implementatie van een CMMS is interne communicatie een belangrijke factor. Voor zowel het creëren van draagvlak als het vergaren van informatie.

Nanomaterialen inzetten voor behandeling van ziektes

Doel is om een op licht gebaseerde evenknie te ontwikkelen van PET/CT of PET/MRI-scans voor het maken van moleculaire en structurele afbeeldingen gerelateerd aan diverse aandoeningen.

Start bouw nieuw centrum voor insecten- en plantenonderzoek

SymBIOnt is het nieuwe centrum voor insecten- en plantenonderzoek van KU Leuven in Geel, waarvoor een investering van 3,4 miljoen euro beschikbaar is.

Siemens heeft Amerikaanse softwareontwikkelaar overgenomen

Door de overname van Atlas 3D, ontwikkelaar van software die werkt met DMLS*-printers (Direct Metal Laser Sintering), breidt Siemens zijn additive manufacturing-portfolio verder uit.

VIL lanceert blockchain­applicatie voor track-&-trace en e-documenten

In het project ‘Blockchain in Supply Chains’ heeft VIL de mogelijkheden en uitdagingen van block­chain­techno­logie in de logistieke ketens in kaart gebracht.

UNamur en SCK•CEN testen weerstand raderdieren in ISS

Dit najaar sturen UNamur en het SCK•CEN een experiment naar het International Space Station (ISS). Voor dat experiment werd hardware ontwikkeld om autonoom raderdieren in leven te houden.

Auto rijdt op brandstof uit zeewier

Het Europese project MacroFuels, waar ook de van oorsprong Belgische multinational SIOEN Industries aan deelneemt, is er in geslaagd om brandstof uit zeewier te maken.

Finale inspectie van LaRa voor missie naar Mars pakt goed uit

Het Belgische instrument LaRa, ofwel Lander Radioscience, is goedgekeurd voor integratie in het Kazachok-platform van de ExoMars 2020-missie.

Partners