Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Economie 6/06/2013 13:26:18

Solvay kondigt plannen aan om diepgaand transformatieprogramma door te voeren in zes Europese natriumcarbonaatfabrieken. Daarbij sneuvelen 450 jobs.

Lees hieronder verder   
Verwant

Solvay schrapt 450 jobs in natriumcarbonaat fabrieken

Solvay bouwt een biobased nylon productielijn in Frankrijk

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Vier Vlamingen winnen Solvay Business Game

Solvay zwengelt productiecapaciteit van guarderivaten aan

Solvay maakt volledig hertekende bedrijfsstructuur bekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Webinar Lock out Tag out

Pilz Webinar

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(2/4) Golfslagenergie heeft wind niet in de wieken

(30/3) VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- De herstructuringsplannen van Solvay komen niet uit de lucht gevallen. Al eerder liet de onderneming weten aan een strategie te werken om zijn productie van natriumcarbonaat winstgevender en efficiënter te maken.

Natriumcarbonaat is een wit kristallijn product dat hoofdzakelijk wordt gebruikt in toepassingen zoals glas of detergenten.

In Europa heeft volgens Solvay de 'vraag geleden onder de economische teneergang die een structurele overcapaciteit heeft veroorzaakt'. Dat verklaart waarom enkel de Europese vestigingen getroffen worden. In de Green River fabriek in de VS wordt de productie – met beperkte investeringen – zelfs met 12% verhoogd.

Concreet zal de plant voor de productie in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en zal het bedrijf de capaciteit van Rosignano (Italië) gedeeltelijk afbouwen.

Daar staat tegenover dat het bedrijf naar eigen zeggen 'het volle potentieel zal benutten van zijn synthetische fabrieken in Torrelavega (Spanje) en Devnya (Bulgarije)'. De productie verschuift dus naar efficiëntere installaties.

Concreet zal de plant voor de productie van natriumcarbonaatactiviteit in Povoa (Portugal) per januari 2014 gesloten worden en wordt de productie in Rosignano (Italië) gedeeltelijk afgebouwd.

De Europese herstructureringsmaatregelen zullen naar verluidt ongeveer 450 jobs treffen in 2016, 'waaronder Povoa', aldus het bedrijf.

Doordat de groep veel openstaande vacatures heeft in andere vestigingen, zouden getroffen werknemers een voorkeursbehandelingen krijgen bij de aanwerving.

Solvay in een mededeling: 'Deze maatregelen zullen onze jaarlijkse kostenbasis voor natriumcarbonaat verbeteren met 100 miljoen euro in 2016, vergeleken met 2012'. << (BB) (foto: Solvay, soda ash plant in Bulgaarse Devnya)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

Studiebureau Arcadis, softwareleverancier Spacewell, innovatie­partner Made en communicatie­partner Social Seeder lanceerden samen het online platform www.B2Building.help.

Maakindustrie aan de slag met gezichtsmaskers voor zorgsector

Makerspace@PXL-UHasselt print in hoog tempo onderdelen voor gezichtsmaskers voor zorgcentra in Limburg. Delplex ontwikkelde een nieuw type beschermmasker, dat snel op de markt komt.

Geo-engineering: leven met CO2-uitstoot

CO2-emissies zijn een nevenverschijnsel van onze koolstofmaatschappij. Jaarlijks gaat 40 à 50 miljard (of giga-)ton de lucht in. Dat heeft klimaatgevolgen. Daarom moet dit naar beneden.

Elektrische voertuigen veiliger met nieuwe BYD bladbatterij

BYD heeft vandaag de lancering van de bladbatterij aangekondigd, een ontwikkeling die de bezorgdheid over de veiligheid van batterijen in elektrische voertuigen moet verminderen.

VUB ontwikkelt noodmasker voor verplegend personeel

Ingenieur Albert De Beir en het Robotica-team aan de VUB Brubotics hebben een noodmasker ontwikkeld, dat het verplegend personeel in ziekenhuizen in de strijd tegen corona kan helpen

Duitse elektrische vliegtuigtaxi krijgt ademruimte (+video)

Lilium, dat in München een elektrisch vliegtuig ontwikkelt dat verticaal start en landt, haalt bij bestaande investeerders meer dan 240 miljoen dollar (zo’n 217 miljoen euro) op.

65 nieuwe start-ups voor Start it @KBC na digitale pitch

Ondanks het coronavirus dat massaal bedrijven lam legt, kwamen toch bijna 200 start-ups hun idee digitaal pitchen. Dit is een absoluut record voor de grootste accelerator van het land.

Grégoire de Pierpont, CEO van Enerdeal: ”Solar as a service” - topingenieur

Enerdeal besliste na de crisis in 2013 zijn activiteiten open te trekken van ontwikkelen en bouwen van PV-systemen, naar financiering, operating & maintenance… om ‘solar as a service’ te bre

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners