Overname Duitse Kiesling markeert belangrijk wapenfeit voor Rittal

Bedrijfsnieuws 21/05/2013 11:03:57

Door acquisitie van engineeringbureau beheerst sturing- en schakelkastenbouwer Rittal thans de volledige productieketen, van ontwerp tot eigen constructie. Een belangrijk wapenfeit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Het familiebedrijf Kiesling Maschinentechnik in het Duitse Dietzenbach wordt onderdeel van Rittal International. Dat markeert een belangrijk wapenfeit voor Rittal: voor het eerst heeft het bedrijf nu alle schakels van de bouwketen van sturingskasten zelf in handen: van ontwerp tot engineering en fabricage.

Het beheersen van de volledige 'supply chain' wordt hoe langer hoe belangrijker. Veel kasten worden namelijk op maat van de afnemer ontworpen en gebouwd, en wie in zijn productieketen niet afhankelijk is van toeleveranciers, kan zijn klanten betere garanties aanbieden inzake levertermijnen (en kostprijzen) én flexibeler produceren.

Maar anderzijds koopt Rittal zich ook een stuk nieuwe kennis én een sterk geautomatiseerd machinepark in. “Kiesling brengt nieuw innovatiepotentieel in onze ondernemingsgroep,” aldus Dr. Thomas Steffen, zaakvoerder R&D bij Rittal.

Qua automatisering beschikt Kiesling bijvoorbeeld over een robotgestuurd bekabelingscenter - overigens een ontwikkeling van het Vlaamse P&V Elektrotechniek en Atos - dat de tijdrovende manuele bekabeling van montageplaten vervangt en volautomatisch voor norm- en veiligheidsconforme aansluitingen zorgt.

Daarmee kunnen alle mechanische fases bij de productie van schakelkasten - zoals boren, schroefdraad snijden en frezen van uitsnijdingen - in één bewerking worden uitgevoerd.

Dat het Kiesling-machinepark zo sterk geautomatiseerd is, heeft te maken met zijn bedrijfscultuur die vanaf het begin (1970) sterk engineeringgericht was. Een bedrijf met veel ingenieurs die ruimte kregen en krijgen om productieoplossingen te ontwikkelen, dus. Niet zo ongewoon in de Duitse context.

Het overnamebedrag werd niet vrijgegeven. << (BB) (foto: Rittal)

OP DE FOTO
Van links naar rechts: Dr. Thomas Steffen, Rolf von Kiesling, Jens von Kiesling en Friedhelm Loh.
<<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

Belgische textielinnovaties vallen in de prijzen (+fotoreportage)

Begin deze week heeft de Textirama Foundation, samengesteld uit Belgische textielondernemers, de allereerste innovatie-awards in de textiel uitgereikt aan textielinnovaties uit eigen land.

Nieuwe nanosensor detecteert kanker-biomarkers in druppel bloed

Universiteit Twente en Wageningen Universiteit ontwikkelden een nanosensor voor nauwkeurige detectie van biomarkers voor kanker: van 10 tot een miljoen deeltjes per microliter.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners