• 18/04/2013
  • |     BB

Kemet voortaan zelf fabrikant van ultrasone reinigingssystemen

Na 17 jaar is exclusiviteitscontract tussen Kemet Europe en Finnsonic stopgezet. Reden: de overname van apparatenbouwer Quality Sonic Products.

Trefwoorden: #kemet, #ultrasone reiniging, #ultrasoon

Lees verder

Nieuws

( Foto: Kemet Europe )

ENGINEERINGNET -- Kemet Europe is al vele jaren – 17 om precies te zijn – de exclusieve invoerder van ultrasone reinigingssystemen van fabrikant Finnsonic in Nederland en België.

Aan die commerciële samenwerking komt nu een einde: Kemet nam niet zo lang geleden de apparatenbouwer Quality Sonic Products over, en bouwt daardoor nu zelf ultrasone systemen voor het marktsegment waarin ook Finnsonic actief is.

Die ultrasone sytemen gaat het nu onder eigen merknaam op de markt brengen, 'niet alleen de hardware maar ook de software', laat het bedrijf weten.

Waarom de overname van Quality Sonic Products? Kemet in een mededeling: 'Veranderingen en strengere eisen in de reinigingsbranche vragen om een andere aanpak'. Liever fabrikant dan distributeur dus, een voor de hand liggende keuze.

Overigens blijft de onderneming nog verdeler van andere merken en zal het ook voor de onderhoud van de vroeger verkochte machines van Finnsonic blijven instaan.


ACHTERGROND
Kemet Europe B.V., thans gevestigd in Bergen Op Zoom, is het vroegere Kemet Europe BVBA in Kapellen bij Antwerpen.