• 15/04/2013

Vlaamse Programmeerwedstrijd 2013 aan VUB

Op woensdag 17 april 2013 vindt aan de Vrije Universiteit Brussel de vijfde editie plaats van de Vlaamse Programmeerwedstrijd.

Trefwoorden: #probleemoplossend, #programmeerwedstrijd, #Vrije Universiteit Brussel, #VUB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB, impressie vroegere wedstrijd )

ENGINEERINGNET.BE -- Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door een Vlaamse hogeschool of universiteit.

Na KULeuven in 2009, UGent in 2010, KATHO in 2011 en PHL in 2012 is dit jaar de VUB gastheer van deze wedstrijd.

Het doel van de wedstrijd is in de eerste plaats om mensen samen te brengen die er plezier in vinden om complexe problemen met behulp van een computer op te lossen.

Hierbij wordt de kunst van het probleemoplossend denken - die een belangrijke troef vormt in onze kennismaatschappij - gekoppeld aan een wedstrijdformule.

De wedstrijd staat open voor een breed publiek: leerlingen uit het secundair onderwijs, professionele en academische Bachelor-studenten (uit hogescholen en universiteiten), en tenslotte Master-studenten en afgestudeerden.

Elk strijden ze in hun eigen categorie in teams van 3 personen, om binnen een beperkte tijd zoveel mogelijk opgelegde problemen op te lossen met behulp van hun computer.

Deelnemers schrijven programma’s in een programmeertaal naar keuze, die dan automatisch op hun juistheid worden getest. Een scorebord toont live de rangschikking van de deelnemers.

In totaal zijn er 167 teams ingeschreven voor de wedstrijd (meer dan 500 deelnemers). Er wordt een aantrekkelijke prijzenpot aangeboden t.w.v. 3000 euro, maar de teams strijden natuurlijk ook voor de eer en de titel van beste programmeerteam van Vlaanderen.

De Jury van de Vlaamse Programmeerwedstrijd bestaat uit onderwijzend personeel van vier Vlaamse universiteiten (VUB, UGent, KULeuven en UHasselt) en zes Vlaamse hogescholen (PHL, KATHO, HoGent, KaHo St. Lieven, HOWEST en KHLim).


(GL)

Voor meer informatie: www.vlaamseprogrammeerwedstrijd.be