• 15/04/2013
  • |     BB

Solvay breidt productie surfactanten uit via nieuwe Duitse plant

Solvay investeert in nieuwe plant voor de productie van gespecialiseerde oppervlakte-actieve stoffen in Duitsland.

Trefwoorden: #chemie, #investering, #oppervlakte-actieve stoffen, #Solvay, #speciale surfactanten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Belgische Solvay laat weten dat het een fabriek voor speciale surfactanten of oppervlakte-actieve stoffen gaat optrekken in een industriezone nabij Berlijn. De bedoeling is via de plant specifiek afnemers in Centraal- en Oost-Europa te beleveren.

“Deze investering is een verdere stap in de uitvoering van onze groeistrategie. We breiden onze productiecapaciteit uit en ontwikkelen ons waar onze markt en onze klanten zich bevinden”, stelt Emmanuel Butstraen, Voorzitter van Solvay Novecare. Dat is de divisie die gespecialiseerd is in polymeren, amines, guar en fosforderivaten.

“Onze keuze om te investeren in een goed gelegen industriezone stelt ons in staat om onze productie op competitieve wijze te lanceren en te verhogen.”

De fabriek gaat gespecialiseerde surfactanten produceren die de prestaties verbeteren van middelen voor schoonmaak, verspreiding, vochtinbrenging, het aanbrengen van textuur en dergelijke.

Volgens de planning moet de fabriek tegen het eerste kwartaal van 2014 operationeel zijn. Al van bij de opstart levert dit de bestaande industriezone in Genthin ruim 30 nieuwe banen op.

Dit nieuws volgt enkele andere recente strategische investeringen door Solvay Novecare, waaronder de voltooiing in januari van twee productie-uitbreidingen van fabrieken in Noord-Amerika en Azië voor guarderivaten.

Hoeveel de nieuwe fabriek gaat kosten, werd niet meegedeeld.